sâmbătă, 24 august 2013

NOI SI RESTUL LUMII *

                                                               foto:younggov.org -

Noi, Statele Unite, America Latina, Rusia si China. De ce aceasta insiruire de tari in titlul acestui material, va veti intreba probabil?
Noi, fiind bineanteles Romania, avem legatura cu Statele Unite. Statele Unite au legaturi cu America Latina, iar anumite tari din America Latina au aliante cu Rusia si China.

Acum spuse toate astea sa vedem ce are America Latina cu SUA?
Latino americanii nu-i doresc deloc in preajma lor pe americanii care nu sunt turisti. Daca le vorbesti de NATO e ca si cum i-ai spune unui roman ca a fost bun Tratatul de la Varsovia. Se stramba din nas si da din cap a lehamite. Cand afla vreun latino-american ca romanul e foarte mandru ca a intrat in NATO si ca are parteneriat special cu SUA, zice ca si el ar fi foarte mandru sa faca tara lui o alianta militara cu Rusia.

Caracas Venezuela  foto:carmelourso.wordpress.com   
Daca-i spui ca America este o garantie a democratiei si a stabilitatii in lume, sud americanul zice ca democratia trebuie desfiintata. Viva Hugo Chavez!
Daca-i spui ma, voi nu stiti ce vorbiti, el zice: tu nu stii ce-i democratia! Dar lasa ca vine Rusia cu China din spate si ne ajuta sa scapam de americani!

- Dar ce v-au facut voua americanii astia de-i vorbiti de rau intr-una?
- Nu, nu ne-au facut nimic! Asta e.
- Si ce-ati fi vrut sa va faca?
- Sa nu ne fure aurul, petrolul si femeile! Sa nu abuzeze de noi!
La o simpla judecata parca nu le-ai da dreptate, dar nici ei la o alta simpla logica de-a lor, evident, nu ne-ar da noua dreptate...!

Noi romanii traim cu sperante asa cum o fac si sud americanii. Mereu invinuim si mereu sughitam! Dar imi aduc bine aminte cum zicea pe undeva marele scriitor sud american, Mario Vargas Llosa ca, niciodata sud americanii nu-i pot ierta pe nord americani fiindca o mana de oameni veniti din Marea Britanie au reusit sa se organizeze si sa devina cea mai mare putere mondiala, in timp ce o imensitate ocupanta a partii de sud a continentului , inca mai continua sa traiasca in mizerie! Vargas Llosa insa, e injurat la fiecare colt de strada latino-americana...!
* MATERIAL SCRIS DE MINE SI PUBLICAT DE SITE-UL TECHNORATI-ROMANIA http://www.technorati.ro/noi-statele-unite-cu-america-latina-cu-rusia-si-china

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu