miercuri, 16 octombrie 2013

IN ROMANIA MI-AR FI RUSINE DE PROPRIILE-MI IDEI

Ma gandesc ca ideile mele de astazi ar fi o "rusine" sa mi le expun in Romania, in cazul in care as fi acasa pe la o bere sau o vodca,etc. Am plecat pro-american, si aveam imaginea SUA de un paradis de necontestat. Nu mai vorbesc despre Canada, caci o vedeam precum o tara din basmele cele mai frumos zugravite!
Realitatea vietii te obliga la schimbari. In Europa Occidentala, pe unde am colindat cam 2 ani buni, am gasit pareri mult diferite de cele ale marilor "specialisti", oameni ai presei, scriitori sau critici literari, romani, ori cei care isi expun deseori parerea  pe la Televiziunile Nationale Romane. Dar cand am ajuns in Europa Occidentala, veneam din America Centrala si de Sud! Deja aveam alte orizonturi, si veneam din zone unde nu traiau pre multi latino-americani, ci insasi canadieni, nord americani si in special popoare germanice! Am fost foarte influentat de forma lor de gandire si viata, pentru ca fiind singurul roman, trebuia sa ma adaptez la regulile lor.
Insa ideile mele, pe care le aveam cand am parasit tara, pro-democratie occidentala, anti-neocomuniste, pro-americane, am ajuns sa vad ca, de fapt, sunt pur si simplu dus cu pluta, cum ar zice un prieten de-al meu pe facebook!
Cred ca in Europa singurele tari pro-americane sunt Romania si Bulgaria. Nu au ramas, ci sunt....!Europa a fost antagonica SUA de cand s-a descoperit acel continet cu cateva secole in urma. Doar mintile noastre ratacite au sper o eliberare de catre cei care ne-au tradat si care habar nu au unde e Romania.... Nadia Comaneci si Ilie Nastase plus Dracula. Asta e tot ce insemnam noi pentru ei, americanii.
Insa, dupa un indelungat studiu despre ce au facut americanii in sora continentala latina, mi-e lehamite de ei. Cum mint si exagereaza despre ce a fost si e in Cuba, cum au exploatat de sute de ani, bietii indieni din toata partea continentului, care a fost saracit din cauza lor, care au impus embargou. Sunt impotriva oricarei forme dictatoriele, pentru ca este o crima, dar nu suport minciuna fabricata cu minutiozitate si platile enorme in lupta impotriva eliminarii jugului imperialist, nord-american!
Am vazut cum au luat cuvantul cativa neavizati, in ultimele zile, straini de pe la ambasade de pe la Organizatii Mondiale, care se adresau NOUA ROMANILOR DE PRETUTINDENI CUM CA FACEM O EROARE in a ingreuna procesul abuzatorilor din acel proiect mizerabil, Rosia Montana!
Ne privesc ca si pe niste oi de la stana, care stau si asculta smerite si se feresc sa cugete ci doar sa le dea plecaciune nemernicilor de infatuati nord americani si  saxoni de aia, pe care le pupam in c.. .muzica si toate procariile ce si le etaleaza. Si nu ma refer la genii, ci la tot soiul de yankee si neamurile lor, care nu ne au deloc in simpatie ci dimpotriva, ne urasc la fel cum o facem noi cu tiganii!