vineri, 16 mai 2014

NASUL TV -O ALTA FORMA DE A PREZENTA LUCRURILE


foto:www.frosat.net
Sunt plictisit si m-as plictisi enorm sa caut cuvinte pompoase sau o regula in a-mi scrie materialele pe blog, facebook, etc! Asada, scriu cum imi vine in minte si dupa bunu-mi plac....
 Recent,  am publicat pe blog, un material despre personalitatea unui gazetar si scriitor, colaborator al Nasului TV, Grigore Cartianu. Poate unii se intreaba, si de ce nu, pe buna dreptate; Ce are asta, ma, cu Cartianu, de-l posteaza pe facebook, de-i urmareste activitatea, de-i da like-uri intr-atratatea??? Ceva nu-i curat aici!?
Explicatia e mult mai simpla!
 In general, ne ferim sa evidentiem personalitatea cuiva, care merita sa i se faca, sa spunem lucrurilor pe nume si sa fim sinceri cu noi insine, in primul rand, apoi cu ceilalti din jurul nostru. E o forma, poate, de a ne proteja personalitatea, de a ne ascunde sentimentele si de a fi discreti, pentru a nu fi supusi criticii imbecile!
In privinta lui Grigore Cartianu, cine va citi articolul, va vedea  retorica expusa si va afla motivul!
Insa, titlul materialului pe care il cititi, se refera acum, la canalul  Nasul TV.
Nasul TV, provine de la un personaj publicistic si renumit om de televiziun, Radu Moraru. directorul acestui post de televiziune, independent.
Nu scriu acum, despre personalitatea lui, ci despre felul in care se face presa in acest moment la Nasul! Si doar in cateva fraze...
Nasul TV nu este un element de noutate in peisajistica presei romanesti sau a canalelor de TV. 
 Nou este, insa, felul in care s-a decis sa se actioneze in ce priveste forma  de comunicare cu telespectatorul.
 Un post de educare  si reeducare a celor care fug de realitate, care inteleg gresit mecanismele politice si administrative ale tarii, a romanilor de pretutindeni, care nu pot sa priceapa ca, unii dintre noi, fara sa analizam in profunzime lucrurile, ne facem rau cu mana noastra.
 In alta ordine de idei,  si cea mai importanta e ca, majoritatea celor care fac parte din colectivul canalului,, au renuntat la bani grei pe care i-ar fi putut lua de la trusturi puternice, insa discernamantul, profesionalismul si talentul, i-a oprit pe acestia sa intre in hora papitoilor, maimutoilor si ale paiatelor, atat de mediatizate, pe care ii intalnim  la televizinile nationale sau private, slugi mizerabile, ale unor stapani, personaje gretoase din viata mondena romanesca.
 Acestia sunt Radu Moraru, Grigore Cartianu, Daniel Roxin, sau mai experimentatul, Vartan Arachelian.
Nu vreau sa subapreciez cu absolut nimic prestatia doamnelor sau celorlati angajati sau colaboratori ai postului, pentru ca, in curand, as dori sa scriu mai detaliat despre acest canal TV, in sepcial sa-l fac cunoascut celor din diaspora, unde ajunge mai greu stirea, ca acest post lupta cu adevarat pentru o viata si un sentiment diferit despre ceea ce stim noi ca exista in mass media romaneasca de astazi!