marți, 6 septembrie 2011

Afacerea momentului-imobiliare in Republica Dominicana

foto:elreventonbachatero.com
El platano-un produs ultraconsumat in Caraibe
 Niste prieteni au vizitat curand Republica Dominicana si  trecand  prin  Sosua, mai pe toate cladirile se afla o placuta care te invita sa cumperi imobilul!" Pai, mai frate, aici totul se vinde! Ce se intampla?"
 Putina lume stie poate, ca in aceasta tara si in multe altele din Caraibe, pe langa turism mai functioneaza un negot. Cel al imobiliarelor! Sefii de stat sau de guverne au realizat ca acest produs poate fi unul de neinlocuit, fie pe timp de criza sau nu! Timpul  e favorabil si agricultura se face 12 luni pe an! Multi straini investesc in terenuri agricole! Insa dominicanii si-au dat seama ca agricultura este o alta comoara in afara de turism si tezaurul ascuns de pirati, si deja s-au instalat ei insisi ca si mari fermieri ce-si vand produsele in  special in infrigurata Canada si prin Statele Unite ale Americii!
 Desigur, omul vine din Europa si cumpara o casa in Caraibe se bucura de ea un deceniu dupa care o vinde! Si cere un pret de doua ori mai mare decat a cumparat-o!Si asta e o foarte buna afacere!
 Gerhard Bulla , seniorul propietar al Vico Inmobiliaria Real Estate din Sosua, a spus zilele acestea ca el a facut cea mai buna investitie in imobiliare aici!  Stie ca niciodata nu-si va pierde valoarea! Ba dimpotriva,ii va creste!
foto: elobservador.com.do
De asemenea, agricultura e foarte dezvoltata in Dominicana si un  exportator pentru insulele din Caraibe si Canada!
  Si in afara de asta, comertul e liber! Totul depinde de forma de a stii sa-ti manipulezi afacerea! Foarte bine functioneaza si negoturile de familie in cartiere! Micile "colmado", pravalii la colt de strada sau in cartiere...! Se vinde non stop! Sau chiar un local aici in zona turistica iti da satisfactii atat fincanciare cat si de boemie tropicala! Dar cel mai important e sa-ti gasesti echilibrul! Sa uiti ca vii din Europa, sa uiti stress-ul, si sa accepti cultura din zona! Si sa te comporti ca si un international!  Deoarece vei afla aici, o tara mai degraba...internationala, decat una pur latino-americana!