sâmbătă, 10 septembrie 2011

DILAILA IMI SCRIE DIN BUCURESTI

 E dupa amiaza in Caraibe si seara in Romania. Primesc o scrisoare electronica din Romania: tara@dilaila.com.!  Cum nu cunosteam adresa, am fost si mai curios de textul trimis! Mi-a zis ca e bucuresteanca, dar ca e si ardeleanca! Nu vrea sa-mi spuna, cica, mai multe! Deocamdat`! E cam suparata pe unele doamne care isi cearta mereu barbatii si nu-si asuma- zice ea...iubirea!!! Cea pe care cu atata ardoare o facea, chipurile ...candva!
Asa a inceput scrisoarea Dilaila...!
 V-o prezint in continuare: E scrisoarea unei femei; curajoasa si  sincera

                                               NE PLACE ...NU NE PLACE (I)
"Exercitii:
1.Ne place …Nu ne place…
Ne place cind el vine, cu drag, acasa – chiar daca in buzunar cardul e gol. Dar poarta pe fata zambetul sincer, cu totii stim – ochii nu mint.
Nu ne place cind el vine acasa, chiar daca in buzunar cardul e plin. Dar poarta pe fata zambet vinovat, cu totii stim- ochii nu mint.
Ne place sa ne minta , sa ne spuna – "Nu e adevarat, te inseli! Dar inima urla si-ti spune – nu , nu , nu...! .
Nu ne place sa  gandim ce urmeaza...!
foto:adevarul.es  Filozofii...? Lucrurile sunt simple

Acceptam- ne place- nu ne place !
Filozofii...? Lucrurile sunt simple.
    Traim cum vrem. Frumos, urat...! Important e sa ne convina – daca ne place sau nu ne place... Ce mai conteaza!.
Construim drame, pentru ca ne place sa fim victime- nu ne place sa ni  se spuna: .. ti-am zis eu  ,,- dar ne place sa spunem : ,,ti-am zis eu ,, (sic!)
 Si-atunci ne place sau nu ne place…?

                                         MIE IMI PLACE SA TRAIESC

  Ei, mie imi place sa traiesc asa cum e viata in sine. Mie imi place sa vina acasa.... Cu drag, sau de nevoie. Nu aleg. Hm... L-am ales eu pe el.  Si nu analizez, imi asum! Despre asta este vorba – despre asumare…. Hai sa terminam cu pisicelile. Haideti sa haidem... sa ne placa! Hai sa nu mai fie drama!!!!
Cu drag, pentru ca imi place,
Dilaila !

PS. Dilaila, mi-a promis episodul 2! Astept cu sufletul la gura!

E mai simplu sa faci bani in Caraibe

 foto:razine.com                                                 
 Asta e  viata dominicanului: Munca cat mai "usoara" si bani cat mai multi...si geep-ul "hermanos"

Iar sunt nevoit a da raspunsuri la  intrebari si intrebari, puse-mi de catre amicii mei, virtuali si reali: "Mai, ce faci tu de fapt, acolo? Ia spune-ne si noua? Lucrezi...sau ce faci, ma, pana la urma acolo?" Si in definitiv nu stiu ce sa le raspund! Apoi fac o analiza si ma gandesc...! "Fratilor uite va raspund de acest fel! Adica va scriu pe blogul meu!"
 Pentru ca eu nu sunt angajat la nici o firma, nu lucrez la nici o intreprindere si imi castig viata din job-uri! Pur sistem nord american! Si fac munca voluntara intr-o Fundatie de Ajutorare! Ah si mai cant pe la baruri si restaurante in sezonul estival!  Daca m-as pune sa lucrez, nu as avea libertatea de a gandi si a face bani intr-o buna zi! Pentru ca daca nu ai timp, nu ai bani! Asta se intelege foarte greu in Romania si in Europa! Aici nimeni nu e realizat! Din perspectiva romaneasca de-a se vedea viata! Azi esti intr-un loc, maine faci altceva! Desi pare stresant la prima analiza, nu este deloc in realitate! Ba mai degraba mi se pare dinamic! Toata lumea aici, e intreprinzator particular, nu prea ai sa gaseti tipul clasic de pe la noi, " Pai stii, eu sunt medic, profesor...nu  mai fac altceva"!
 Fiind in zona turisitca, spre exemplu, poate fi profitabila o chestie: A vinde flori pe la mesele strainilor la sfarsitul saptamanii! Cumperi flori aproape gratis de la angros-istii care vin cu ele la tine acasa! Si le vinzi la turistii indragostiti ...la niste preturi care sa te intretina bine o saptamana! Si nu trebuie sa o faci tu...Ai pus un copil haitian sa o faca! NU ai nevoie de nici un permis! Ti-ai facut treaba si o saptamana poti sa stai far`sa faci nimic! Bun, v-am dat doar un exemplu din, nici nu-mi trec prin minte cate altele ar mai putea fi! Ah... camataria! Ai 1000 de dolari si ii dai cu dobanda si garantie- aur sau automobil! Din mia asta de dolari, traiesti mereu in mod "foarte"  legal! O mie de dolari inseamna cam 40 de mii de pesos! La 5 mii  de pesos imprumut pe 3 luni, ai o dobanda de 500 de pesos saptamanal, asadar, adica 4 mii de pesos saptamanal sau 16 mii de pesos lunar, fara sa faci ceva sau sa platesti impozit! Cu 16 mii de pesos, daca ai casa ta, si nu neaparat, traiesti fara nici un fel de griji in zonele dominicane! Chiar foarte bine! Si iti platesti lejer  asigurarea medicala de 500 de pesos lunar si cablul tv sau conexiunea la internet si o femeie care sa stea cu tine pe la sfarsitul saptamanii si fara ca lumea si babele invidioase de prin Europa, sa te condamne! Dar, pe langa acestea ...cate gisefturi se mai pot face...!"
 Este o zona turistica  si zona de comert total liber! Asa ca, e foarte greu sa ma inteleaga cineva ce inseamna propriul job!" Poate acum, dragi prieteni, o sa ma intelegeti ceva-ceva...putin asa...! Si va repet; un interminabil sir de altele ca si acestea! Cine ....se va angaja la patron sau la firm acutare, sau cine se va stresa cu masterate si sefii pe la firme, chipurile, cand oceanul e langa tine si natura iti surade in fiecare dimineata! Hai sa fim seriosi fratilor!