miercuri, 3 august 2016

LAURENTIU CAZAN SI MAGIA MUZICII

E greu de descris un monstru sacru (fara exagerare) al muzicii pop romanesti, cand protagonistul se numeste Laurentiu Cazan!
Acest tanar frumos, ne-a incantat de-a lungul deceniilor cu superbele sale compozitii, iar Say Something, sunt convins, a fost cea mai sensibila si internationala piesa pe care un compozitor roman ar fi putut-o pune pe portativ!
Modestia, capacitatea intelectuala si de creatie, ni-l recomanda ca si pe un mesager al natiei, in lumea muzicii internationale, omul care a dat un ton, a schimbat un stil, in popul romanesc, fara sa copieze sau sa plagieze vreun gen la moda a acelei vremi, anii 80'90, in deosebi.
Este un poli-instrumentist, un chitarist deosebit, pletele lui, geniale, ne amintesc de o epoca cand speram sa trecem la normalitate, el aducandu-ne in casele noastre o iluzie, o posibilitate de schimbare a vremurilor de trista amintire, cele ceausiste, ne-a calauzit spre ce e muzica de calitate, ne-a invatat sa ascultam muzica buna, fara sa ne vorbeasca, fara demagogie ci pur si simplu prin incantatoarele lui piese muzicale si cu o interpreatre de exceptie! Asemenea lui Paul Ciuci, Iris, Holograf, Laurentiu, in calitate de interpret si compozitor pop-rock, va ramane mereu, copilul nelinistit, frumos, cinstit, modest adica un exemplu de urmat pentru generatiile de azi si cele ce vor sa vina!
 Sa ne traiesti si sa ne mai compui! E nevoie de tine, de muzica ta, de experienta ta, artistica si de viata! Avem nevoie de povetile tale!!!