joi, 2 iulie 2015

MARIUS CHINDE- IN CATEVA CUVINTE



 Marius Chinde-juranlistul

Desigur, intr-o lume a grijii zilei de maine, neglijam anumite aspecte din trecutul mai mult sau mai putin indepartat.
Personajul, in sine, despre care vreau sa va vorbesc, Marius Chinde, este unul care a facut parte mereu din viata mea! Nu are importanta unde si cand, pentru ca pe vremurile de azi nu le intereseaza cele de ieri...!
 Marius Chinde, este un tip care canta la chitara, un inginer, cam dezinteresat, ce e drept, nu ca si profesionalism, ci ca si preocupare!
 Baiul e ca, acum trebuie sa vorbesc despre exceptionalul jurnalist, fara exagerare, care a fost si ramane mereu, Marius!!!
 A intrat in presa dintr-un impuls, din dragostea pentru dreptate, si poate si din naivitate (asta numai el o stie(!?) intr-o epoca de refacere a unui sistem aberant, mai ales pentru ramasitele acestuia, care continua sa ramana fideli zapacelii numite idiologie socialista si neo, vorbesc de anii 90, imediat dupa caderea lui Ceausescu!!!)
Marius e un pragmatic, un tip care stia mereu sa combine raul cu binele, adica sa discearna, ca si observator si comentator al partilor excelente sau mai putin, ale vietii, in comparatie cu cele care pe care doar  moartea ni le poate ierta : adica parsivitatea si cinismul viietii sociale din Satmarulul anilor ceva mai trecuti-trecuti.
 De ce scriu despre el, tocmai acum si aici, e pentru ca de Marius e mare nevoie in opinia publica satmareana! In talmes-balmes-ul de azi, ar fi omul exact care ar pune punctul pe I.
 Recent am citi un material publicat ceva mai demult, ce-i drept, de catre Informatia-Zilei, despre ce a vazut si examinat Marius in urma cu cativa ani in Canada,  reportaj demn de un profesionalist ce are in sange dreptatea, obiectivitatea si, nu in ultimul rand, analiza si diferentierea sistemelor!
 Marius, sincer te iubeste lumea si astept sa publici mult! Pragamatismul tau e necesar in presa de "mierda" de azi!
Te pup, Calin!