vineri, 1 aprilie 2016

RUSII SAU AMERICANII- ACEEASI MARIE CU ALTA PALARIE

 o asociere internationala: un francez, un roman si o dominicanaca, la Prefectura din Montecristi, Republica Dominicana, in 2013!
In Romania de azi, se considera a exista doua curente de aderare: unul spre ideea de totalitarism modern, promovata de Rusia sau China si alta de atasare catre valorile occidentale, democratice, acestea  acestea fiind considerate tarile occidentale europene, SUA  si Canada!
 Din Romania lucrurile sa vad cam asa: "Cine nu-i cu noi, e impotriva noastra", chiar si in ceea ce privesste optiunea ideilor personale...
 Nu se poate iesi din clisee; Ori esti cu Rusia, adica cu Borfasii din parlament, ai eschirielui stang politic, care accepta o alianta cu tarile orientale, ori cu americanii, alianta Nord Atlantica etc... Nu ai alta posibilitate!
 Acest fapt conduce spre o confuzie, in primul rand de identitate! E greu, astazi, in Romania, sa te poti detasa de ceea ce masa doreste sa fii! E, poate, imposibil, fara sa nu ai repercusiuni din partea societatii in care te invarti cotidian.
 Asadar,  in cateva cuvinte, fara sa fie necesar sa dezvolt prea mult ideile-mi, cam asa stau lucrurile vazute de mine, cel care a ales pribegia si traiul departe si in "detrimentul"  continentului legilor si al ordinii excesive!
Eu, astazi ma detasez de tot ce se gandeste tipic copie la indigo! Daca citesc un material al unui " idol" personal, ca am si eu cativa, de ce sa nu recunosc, analizez de 3 ori daca ceea ce spune el tine de aptitudinile lui, de munca pe care o presteaza, de trustul de presa de unde provine, adica cat poate fi de partial in ceea ce spune si (sau) analizeaza. Nu ma mai arunc orbeste in a imbratisa opiniile colective, fara o prealabila analiza a mesajului din spatele textului sau al proclamarii!
 Spre exemplu, mi-e greu sa mai iubesc si sa idolatrizez americanii, dupa aproape 13 ani de locuit intr-un continent unde ei si-au pus amprenta, si deloc pozitiv, in dezvoltarea si ajutorarea tinuturilor sud americane!
 Ce au facut ei pe aici? Au profitat de naivitatea si de credulitatea locuitorilor latino-americani si si-au desfatat poftele consumiste si imperialiste, fara sa le fie pic de mila de acesti oropsiti ai sortii, indienii si amestecurile acestora cu spanioli, si nu dintre cei mai de seama, ci majoritatea inadaptabili in tara lor de bastina sau infractori fugiti de justitia tarii lor europene...
 Sudamericanii, insa, s-au cam saturat de ei, si doresc cu orice pret sa se izolezem sa nu mai depinda de acestia care nu le-au adus niciodata si nici intr-un caz bunastarea promisa! Ba mai mult, i-au escalvizat si furat de maniera eleganta, nu ca si rusii, insa, por fin, tot acolo au ajuns! Adica rusi sau americani, am incepuit sa invat,  SUNT, DE FAPT, " aceeasi Marie cu alta palarie"!
 Asadar vreau sa spun ca, nu mai pot gandi la fel asa cum mi-am obisnuit prietenii, pentru ca am inceput sa-mi deschid ochii! Iar scriu asta pentru a nu fi condamnat sau confundat de a fi un sustinator al ideii de rusificare a Romanie, ci unul care trebuie sa inteleaga ca Romania trebuie sa se trezeasca la realitate si sa lase sclavagismul si pupincurismul , orici ar fi alesul in alianta pentru apararea intereselor natiei noastre!