marți, 14 august 2012

UN AN DE LA VENIREA LIDIEi FEHER IN REPUBLICA DOMINICANA



A trecut  un an de cand o persoana cu cel mai frumos caracter ce l-am intalnit vreodata, a vizitat prima oara, Republica Dominicana. Faptul in sine e obisnuit, anume a ajunge cineva din Europa in America Centrala, mai precis in Caraibe.
 A venit, insa, mai degraba pentru o idee umanitara!
 Nu vreau sa eagerez si nici sa-i fac o publicitate mascata sau sa sa-i atribui nu stiu ce merite filantropice ci pur simplu sa public un fapt. A venit sa ajute pe cineva aflta intr-o situatie aproape disperata! Nu am mai intalnit in viata mea asa ceva, un gest atat de dezinteresat precum acel pe care Lidia l-a facut. Imi vine greu sa detaliez in continuare si sunt convins ca nu i-ar place, in special ei...O sa o fac insa alta data cu siguranta!
 Asadar la un an de la"descoperirea" Republicii Dominicane, de catre prietena Lidia, s-a format un club, un bar-restaurant si o stare de spirit speciala. S-au intalnit aici mai multe natii; romani, dominicani, canadieni, francezi nemti, austrieci, etc!
  Aceasta romanca, originara din Transilvania, domiciliata in prezent in capitala, este o persoana riguroasa si toleranta, timida si sensibila, insa bine infipta in realitatea cootidiiana. Mai poseda si o forta de muunca, un caracter foarte puternic si o extraordinara viziune asupra ideilor de afaceri! Localul ei, "Dracula in Mofongo de Sosua", nascut dintr-o simpla plimbare prin statiune, a devenit fara exagerare cel mai elegant loccal de zi din Sosua!
 Lidia, a mai facut si alte lucruri eceptionale aici, insa mi-a interzis sa vorbesc despre ele, dupa cum mai mentionasem anterior!
 Acum, la bilant, dupa 12 luni calendaristice, nu se poate evidentia decat faptul ca exista si oameni seriosi in patria noastra, cu alte viziuni, diferite de cele cu care ne-am cam obisnuit in ultima vreme.
 Speram ca la reintoarcerea ei- peste putina vreme- in tara descoperita Columb, sa se intensifice colaborarea noastra si sa putem sa incropim o mica Romanie in aceasta mirifica insula caraibeana!