sâmbătă, 31 august 2013

MARIONETELE PRESEDINTI AI ROMANIEI

INCREDIBIL! Dupa aproape 25 de ani de la caderea dictaturii, nici acum, cand cucuveaua ne canta naufragiul national, nu incercam sa fim mai  intelepti in ce priveste alegerea celor care ne conduc destinele. Nu e vorba aici de antipatii sau de simpatii, de curente sau culori politice ori obsesii personale, ci doar ne putem intreba ce inseamna toleranta asta nationala de a privi atat de superficial scena politica romaneasca acum cand deja trebuia sa ne maturizam! Nu am nimic personal cu acesti actori ai scenei politice actuale, nu-i invidiez, sunt la cateva mii de kilometri distanta de tara, insa e inacceptabil sa privim si sa nu ne mustre constiinta ca astfel de indivizi, care nu au reusit sa faca o cariera artistica profesionala, isi etaleaza talentele in zona politica si ce e mai grav, li se  permit functii de conducere de raspundere. Uite in ce hal suntem azi, ca si nivel de trai, datorita acestor ignorari ale societatii civice romanesti. Multi dintre cei care vor sa plece din tara imi motiveaza dorinta prin faptul, spun ei, ca "tiganismul a luat loc bunului simt in tara noastra".
Cum putem accepta ca in acesti ani ai inceputului de secol XXI, inca tipi ca si Ponta ca si Antonescu si lista poate continua, sa conduca destinele partidelor mai importante din tara, si functii inalte de conducere la nivel guvernamental, in timp ce oameni de valoare, tacuti stau stupefacti si privesc la jocul acestor debili  cu destinele noastre. Ce sarm politic, ce fel de discursuri sau conferinte pot avea atata impact la poporul nostru ratacit, ca acesti atat de vizibili balivernisti si superficiali actori ratati in a ajunge pe scenele artistice, profita de ignoranta generala a societatii noastre pe ansamblu, si isi etaleaza pseudotalentul prin Sala Palatului, pe la Victoria, cu nesimtita pretentie de a deveni presedinti ai tarii.
 Doamne, in numele Domnului Iisus, ma intreb, cat timp mai toleram si ignoram realitea vietii acesteia. Ori ne place sinuciderea completa a natiei, a culturii romanesti traditionale, suportand atata umilinta din aprtea unor bufoni nationali. Fie ei cine or fi! AMIN!


                                   CALIN DANIEL CRUCERU