joi, 13 octombrie 2011

SOSUA MOFONGO-O NOUA MICA ROMANIE IN CARAIBE

Sosua si Mofongo s-au asociat intr-un local! Ce e Sosua va veti intreba, ca Mofongo stim ce e!
 Sosua este o impletire de natiuni. Care se simt bine impreuna. Daca ma intrebati cate ar fi,  credeti-ma... am nevoie de timp sa le caut! Am avut recent un event, si am constatat ca sunt natii pe aici, frate,
pe care acum 6 ani cand am parasit locul acesta -unde venisem pentru prima data in in octombrie 2003, pentru altele mai in sudul Americii, nu existau!
 Bun, acum in afara de nemtii obisnuiti in zona asta, de francezi, canadieni sau italieni, dai de chileni, de estonieni, de cehi, de peruani, de ucranieni, de japonezi etc! In naivitatea mea ma intreb: Intr-o lume in care se traieste din ce in ce mai greu, ce cauta noi si noi natii pe  aici? I-am intrebat de curiozitate pe fiecare in parte si nici ei nu stiau...!
 Acum sa fim seriosi, nici intr-un caz nu e paradisul promis de profetul Isaia, porta-voce a celui Prea Inalt! Dar un italian mancand un mofongo, azi, in Dracula in Mofongo de Sosua, restaurantul unei respectabile doamne de aceeasi nationalitate cu a noastra, imi spune clar si concis: "Aici, e cea mai mare libertate din lume"! Si chestia asta a spus-o inainte de-ai da paharelul de palinca (pe cale de terminare deja), deci, cred ca avea dreptate! Cu bune si rele, din nou, dragi amici din toata lumea,
 va salut cu multa nerabdare de a manca un mofongo aici, impreuna cu voi, sau orice altceva si...bineinteles, traditionalele bucate din Transilvania si nu doar, cu care stimabila creatoare de acest local, si cu toti cei ce stam in asteptarea domniilor voastre, va promitem seri de neuitat in Caraibe, localul nostru romanesc de aici!
 Salutari din Caraibe