sâmbătă, 24 august 2013

CRIN ANTONESCU SI DEMAGOGIA*

Imi aduc aminte de un tip simpatic de pe la sfarsitul anilor 90, tanar pletos din Tulcea, de mureau vecinele mele de bloc cand aparea pe ecran pe la vreun post tv din vremurile acelea...
Acum chiar daca nu a imbatranit de tot, totusi, incepe sa para un mosulica, s-a tuns sa  aduca a fi mai serios si nu prea mai sunt multe de vazut cu acel fat frumos pe care fetele il visau rapindu-le cu vreun Harley Davidson....! Desigur timpul nu e milos cu nimeni si asta nu ar fi nici o problema! Insa Crin Antonescu si maturizarea sa politica este departe de a fi evidenta! Ba dimpotriva, iata-l facand spume la gura pe unde poate prin Sala Palatului si prin alte parti, sustinand sus si tare ca milioanele de votanti ai USL–ului vor iesi trasnind si tunand impotriva lui Basescu si a celor ce o sa reamparta tara in judete mai mari apeland la logica sa de politician experimentat ca, daca un om sau mai multi fac ceva impotriva a milioane de oameni, atunci reactia acestora va fi iesirea in strada pentru anularea unei astfel de legi...!

Insa logica domniei sale ramane moarta,deoarece stim cu totii ce greu se urnesc acum romanii sa iasa in strada, cand de mai bine de 20 de ani au o experienta vasta la capitolul meeting-uri, iar de cele mai multe ori, fara nici un rezultat!
Si de asemenea, nu trebuie sa se uite faptul ca si partidele de la guvernare beneficiaza de si mai multe milioane de romani, asa ca minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii intr-un stat de drept. Romanul oricum azi, nu mai e naivul de acum un deceniu sau doua!
Problema de fond sta insa daca cu adevarat ceea ce planuiesc cei de la putere in frunte cu Basescu, are reale sanse de salvare a economiei noastre? In caz ca raspunsul ar putea fi pozitiv, poate ar merita sa se faca in graba aceasta noua organizare administrativa si geografica a Romaniei! In caz ca efectele nu ar fi nici pe departe cele scontate azi, desigur legea ar putea sa astepte si sa fie negociata si discutata cu toate formalitatile politice si cu sociatatea civila in ansamblul acesteia...!

Insa, din nefericire, este foarte vizibil ca atat parerile contra cat si pro, au un foarte evident ascuns mesaj politic si electoral, fie ca vine din tabara lui Basescu sau al celuilalt amintit, Antonescu. Cam tot ce se face si drege in Romania este de dragul electoratului. Adica a romanului ce voteaza insa nu si a necesitatilor poporului nostru, care fie ca voteaza fie ca nu, are dreptul de a trai mai bine si mai decent in proriile granite, fie impartite sau lasate asa cum sunt ele de cateva decade incoace!
MATERIAL PUBLICAT IN URMA CU 2 ANI PENTRU ZIARUL ON LINE TECHNORATI

NOI SI RESTUL LUMII *

                                                               foto:younggov.org -

Noi, Statele Unite, America Latina, Rusia si China. De ce aceasta insiruire de tari in titlul acestui material, va veti intreba probabil?
Noi, fiind bineanteles Romania, avem legatura cu Statele Unite. Statele Unite au legaturi cu America Latina, iar anumite tari din America Latina au aliante cu Rusia si China.

Acum spuse toate astea sa vedem ce are America Latina cu SUA?
Latino americanii nu-i doresc deloc in preajma lor pe americanii care nu sunt turisti. Daca le vorbesti de NATO e ca si cum i-ai spune unui roman ca a fost bun Tratatul de la Varsovia. Se stramba din nas si da din cap a lehamite. Cand afla vreun latino-american ca romanul e foarte mandru ca a intrat in NATO si ca are parteneriat special cu SUA, zice ca si el ar fi foarte mandru sa faca tara lui o alianta militara cu Rusia.

Caracas Venezuela  foto:carmelourso.wordpress.com   
Daca-i spui ca America este o garantie a democratiei si a stabilitatii in lume, sud americanul zice ca democratia trebuie desfiintata. Viva Hugo Chavez!
Daca-i spui ma, voi nu stiti ce vorbiti, el zice: tu nu stii ce-i democratia! Dar lasa ca vine Rusia cu China din spate si ne ajuta sa scapam de americani!

- Dar ce v-au facut voua americanii astia de-i vorbiti de rau intr-una?
- Nu, nu ne-au facut nimic! Asta e.
- Si ce-ati fi vrut sa va faca?
- Sa nu ne fure aurul, petrolul si femeile! Sa nu abuzeze de noi!
La o simpla judecata parca nu le-ai da dreptate, dar nici ei la o alta simpla logica de-a lor, evident, nu ne-ar da noua dreptate...!

Noi romanii traim cu sperante asa cum o fac si sud americanii. Mereu invinuim si mereu sughitam! Dar imi aduc bine aminte cum zicea pe undeva marele scriitor sud american, Mario Vargas Llosa ca, niciodata sud americanii nu-i pot ierta pe nord americani fiindca o mana de oameni veniti din Marea Britanie au reusit sa se organizeze si sa devina cea mai mare putere mondiala, in timp ce o imensitate ocupanta a partii de sud a continentului , inca mai continua sa traiasca in mizerie! Vargas Llosa insa, e injurat la fiecare colt de strada latino-americana...!
* MATERIAL SCRIS DE MINE SI PUBLICAT DE SITE-UL TECHNORATI-ROMANIA http://www.technorati.ro/noi-statele-unite-cu-america-latina-cu-rusia-si-china