marți, 12 februarie 2013

REPUBLICA DOMINICANA GOOGLE SI REALITATEA

frumuseti din regiunea unde locuiesc                                                                                                           missmontecristi.com

Foarte multi turisti din lumea intreaga vin in aceasta insula sa-si petreaca vacantele.
Unii se indragostesc de locurile de pe aici, de viata boema si chiar raman instantaneu. Precum romanul Petre, originar de undeva de prin Mures...  Petrica al nost´´, cum zice el, mai vizitase cateva tari, si-a luat si un doctorat in chimie in Germania, unde statuse 4 ani, guvernul nostru la trimis apoi, undeva prin Asia si iata-l poposit in Canada.
  Intr-o buna zi ii vine in minte ideea de a-si vizita verisoara ´´stationata´´ in Dominicana si iata-l ajuns in aeroportul Puerto Plata de la Union. Dupa o saptamana de pupaturi si de bauta romaneasca la umbra palmierilor tropicali, lui Petrica ii suna ceasul desteptarii si se apuca cu un chin groaznic sa-si aranjeze hainele in valiza!
 Ajunge la aeroport si deodata priveste cerul albastru de dupa masa, era cam pe la 4 si jumate povestea el, si-si zice: ´´Noa, io de aci numa mort ma duc´´. Spus si facut...
 Apoi Petrica a stat cam doi ani in Sosua, a trecut prin momente dificile, in cele din urma invatase spaniola si ocupa un post de chimist la fabrica de rom Bermudez din Santiago delos Caballeros. Apoi l-au cooptat in guvern, a inventat si un fel de viagra, ´´la nivel mental´´, prin anii 2004...
Ultima data cand am vorbit cu el, prin 2010, se pregatea sa mearga in Brazilia la o conferinta...Nu mai stiu insa nimic de el acum, doar ca s-a stabilit in cele din urma in Santo Domingo, datorita functiei sale ocupate in guvern!
 Acum, as vrea sa vedem ce se intampla de fapt cu lumea care vine si pleaca sau ramane sori se intoarce in Republica Dominicana!
 Pe google se scriu multe materiale si foarte multe opinii. In general, acestea sunt foarte periculoase!Statisticile pe care le citesc sunt deformate, atat cele asa zis oficiale cat si ale incumetatorilor de analize, fara sa aiba nici un fel de baza! Cum ca holera te-ar pandi la colt de strada, ca te omoara cum iesi din casa,  te fura, inseala etc. Am trait intens in cele mai periculoase cartiere din Santo Domingo, Caracas, Venezuela sau Lima, Peru, in ´´celebrul´´ Barrios Altos, unul dintre cel mai periculos loc din lumea intreaga....Fara exagerare, niciodata, sa nu zic intr-un ceas rau, nu am avut nici macar o zgarietura. De boli, ha, daca in tara lunar aveam cate doua sau trei diaree si nu mai stiu cata durere de cap, stomac si ficat, etc, aici m-am vindecat de toate. Aerul, legumele proaspete si naturale sau alimentatia rationala plus cura heliomarina, m-a insanatosit ca nu am trecut pe la vreo clinica sau vreun spital decat in vizita la cineva. Multi se considera specialisti in turism, in nu mai stiu eu ce si vin si-si dau cu parerea. Ce naiba poti sa stii ba, ca eu care m-am ferit sa ma indragostesc de femei dominicance 9 ani de zile si cand credeam ca stiu toate secretele femeilor de pe aici, am patit-o nasol de tot si mai ales cu una pe care o cunosc de 8 ani! Si nu ca vinovata ar fi ea, ci orgoliul si incapatanarea si de ce nu, inca neadaptabilitatea mea 100%, avand in vedere diferentele culturale si mentale ale celor nascuti pe taram caraibean!
 Bun, in sfarsit, va spun ca nimic aproape de ce gasim prin google nu e definitoriu in ceea ce priveste viata si stilul de trai din Caraibe in speta, Republica Dominicana. E nevoie in exclusivitate de timp, rabdare, dragoste de natura, viata simpla si multa iubire de semeni!