sâmbătă, 24 august 2013

CRIN ANTONESCU SI DEMAGOGIA*

Imi aduc aminte de un tip simpatic de pe la sfarsitul anilor 90, tanar pletos din Tulcea, de mureau vecinele mele de bloc cand aparea pe ecran pe la vreun post tv din vremurile acelea...
Acum chiar daca nu a imbatranit de tot, totusi, incepe sa para un mosulica, s-a tuns sa  aduca a fi mai serios si nu prea mai sunt multe de vazut cu acel fat frumos pe care fetele il visau rapindu-le cu vreun Harley Davidson....! Desigur timpul nu e milos cu nimeni si asta nu ar fi nici o problema! Insa Crin Antonescu si maturizarea sa politica este departe de a fi evidenta! Ba dimpotriva, iata-l facand spume la gura pe unde poate prin Sala Palatului si prin alte parti, sustinand sus si tare ca milioanele de votanti ai USL–ului vor iesi trasnind si tunand impotriva lui Basescu si a celor ce o sa reamparta tara in judete mai mari apeland la logica sa de politician experimentat ca, daca un om sau mai multi fac ceva impotriva a milioane de oameni, atunci reactia acestora va fi iesirea in strada pentru anularea unei astfel de legi...!

Insa logica domniei sale ramane moarta,deoarece stim cu totii ce greu se urnesc acum romanii sa iasa in strada, cand de mai bine de 20 de ani au o experienta vasta la capitolul meeting-uri, iar de cele mai multe ori, fara nici un rezultat!
Si de asemenea, nu trebuie sa se uite faptul ca si partidele de la guvernare beneficiaza de si mai multe milioane de romani, asa ca minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii intr-un stat de drept. Romanul oricum azi, nu mai e naivul de acum un deceniu sau doua!
Problema de fond sta insa daca cu adevarat ceea ce planuiesc cei de la putere in frunte cu Basescu, are reale sanse de salvare a economiei noastre? In caz ca raspunsul ar putea fi pozitiv, poate ar merita sa se faca in graba aceasta noua organizare administrativa si geografica a Romaniei! In caz ca efectele nu ar fi nici pe departe cele scontate azi, desigur legea ar putea sa astepte si sa fie negociata si discutata cu toate formalitatile politice si cu sociatatea civila in ansamblul acesteia...!

Insa, din nefericire, este foarte vizibil ca atat parerile contra cat si pro, au un foarte evident ascuns mesaj politic si electoral, fie ca vine din tabara lui Basescu sau al celuilalt amintit, Antonescu. Cam tot ce se face si drege in Romania este de dragul electoratului. Adica a romanului ce voteaza insa nu si a necesitatilor poporului nostru, care fie ca voteaza fie ca nu, are dreptul de a trai mai bine si mai decent in proriile granite, fie impartite sau lasate asa cum sunt ele de cateva decade incoace!
MATERIAL PUBLICAT IN URMA CU 2 ANI PENTRU ZIARUL ON LINE TECHNORATI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu