sâmbătă, 14 iulie 2012

Romania vazuta din America Latina

O tara indepartata cu savoare balcanica si limba latina unde se mananca mici si se consuma degeaba energie politica. O tara cu oameni deosebit de vioi si inteligenti care insa nu sunt adeptii, decat in imaginatia fiecaruia dintre noi a unei vieti linistite si echilibrate. Dimpotriva, le place viata agitata si cu probleme. Asta le de energie si fara de care nu ar exista...Romania de azi este una cam necunoscuta mie, este o tara care se considera deja europeana "dea binelea" si care vrea mereu sa fie in atentia celorlalte state asa cum nu e:civilizata si serioasa!
 Romania de fapt este un teatru 100% live, unde actorii se misca fara nici un fel de oprire.Fie politicieni, fie jurnalisti, fie ce-or fi la urma urmei! Marea problema e ca de acasa lucrurile se vad altfel si lumea ia in serios ceea ce de fapt altii numesc un spectacol cu un final tragic ca si natiune si identitate nationala!

PAUL CIUCI-FENOMEN MUZICAL INCONTESTABIL

 foto:clickzoombytes.wordpress.com
Cine crede ca e usor sa faci ce a facut Ciuci pentru muzica romaneasca se inseala. Acest fenomen al anilor de sfarsit de 80, este inegalabil. A  realizat un sound diferit de ce era si a deschis o noua epoca a muzicii rock care nu era altceva pana atunci, in Romania, decat copii de mizeriii luate cu japca de prin occident, dar fara nici o savoare...
. Paul Ciuci, insa, s-a evidentiat printr-un stil usor, dar greu de conceput, placut, melodios....De ce Paul Ciuci si nu Compact? Pentru ca fara el acest nume de trupa nu ar fi avut succesul scontat! O voce deosebita, dublata de un farmec de "occident", compozitor foarte inspirat si extrem de inteligent, iar mai cu seama a fost si ramane, pe de alta parte,  o rememorare de iarna dupa o  vacanta studenteasca sau nu  in Costinestiul  anilor 80-90.Toate aceste ingrediente au dat o savoare indescriptibila in sufletele tinerilor vaduviti pe atunci, de  o muzica adevarata cu un sa-i zicem, feeling natural. Pentru ca Romania anilor mentionati nu era altceva decat o sovietizare a gargantelor  vocalistilor in cautare de ceva ce niciodata nu au reusit sa gaseasca pana la venirea Compactului.
 Apoi, Paul Ciuci s-a convertit intr-un visator si a cautat America. A vazut ca "time is money" nu i se potriveste cu stilu-i  boem si s-a reintors. Insa a pierdut mult si cred ca in sinea sa o recunoaste, mai ales pentru faptul ca Romania s-a "revolutionat" apoi,  si a scapat din punct de vedere doctrinar de  jugul impus de cenzorii partidului! Totusi, el a fost cel care a dat un nou sound muzicii rock romanesti in general, si nimeni altul! Compact a continuat, apoi cu Ordean si Iorga, dar parintele Compactului a ramas intact in stilu-i promovat . S-a simtit si se simte faptul ca, nimic din noul sau vechiul Compact nu se poate identifica decat cu o singura persoana:. Paul Ciuci.!
Paul ramai o legenda a rock-ului romanesc! Si iti garantez ca in sufletele celor ce stiu sa te aprecieze nu ramai decat ceea ce meriti:Un adevarat fenomen muzical din Romania tuturor vremurilor. Inchei prin a-ti dedica, Paul, cu permisiunea ta, (sau fara...sic) aceasta piesa draga tuturor fanilor tai:http://www.youtube.com/results?search_query=compact+o+noapte+si-o+zi&oq=compact+o+noa&gs_l=youtube-reduced.1.0.0i19.1188019.1412362.0.1414818.13.8.0.3.3.0.511.1303.3j4j5-1.8.0...0.0...1ac.Jg8iSbp05Oo