miercuri, 27 iulie 2011

Minciuna unei firme de turism

Ceva putred pe la unele firme de turism din tara noastra!  Pe la cei care-l promoveaza.
 Daca in Occident lumea prefera sa plece singura in vacante, si nu ma refer la cele din inghesuiala All...o  fac fara sfiala, cautand oferte on line! Noi romanii, ne cam lasam ghidati  doar de madam si monseur Companie turistica! In tara, acum 2 ani, cumparasem de la o Firma Turistica din Baia Mare, nu-i dau numele, ca nu merita, bilet de avion, Budapesta-Zurich- Puerto Plata, si n-am reusit sa ajung  sa-l prind! Si frate, imi spune  patronul firmei cu seninatate: Nooo, domnu Cruceru, dumneavoastra ati pierdut biletul! NEE PAAAARE RAUUUU...! PAIIII, dumneavoastra CAARE AR TREBUI SA STIIIITI... ca asa si pe dincolo....!
 Fara sa ma inspaimante deloc sentinta nascocita  de mahar,  am vazut si simtit instantaneu, ca ceva e putred in sistem, nu in alde badea prostu` din Baia Mare, procopsit cu firma voiajera, un produs al acestui sistem miselesc de afaceri. Si se jura ca: "Nuuuu....  biletul e pierdut, mon cher,...Pai dumneavoaaaastra, care  stiti engleza... pai cum... pai nu vedeti...ce scrie aici in contract???" Si uite asa picam de fraieri, expresie de vulg, romaneasca!
 Sun cu seninatate la Bucuresti,  la SwissAir, compania cu pricina, si-l rog sa-mi schimbe data biletului. "Cu mare placere, imi raspunde o voce feminina, trebuie doar sa platiti 100 de euro!"Chestia asta o stiam si eu!!! Biletul dvs. e valabil pe 13 luni! Si-l resun pe tipul din Baia Mare si-i zic mai degraba, ordonandu-i: "Te rog schimba-mi biletul!" Incepe apoi, adevaratul teatru: "Pai, cum asa, da-mi sa-i sun, sa vad... nu se poate...etc, ca si cum el era presedintele acestei mari Companii!
 Ma suna apoi el, dupa circa 10 minute. "Pai domnu Cruceru,  se pare, dvs. i-ati picat cu tronc,hmmm,fetei de la Swissair....! Ce sa-i pic cu tronc, bre, la fata care a vorbit 3 minute cu mine in viata ei???
Acum, ca si o concluzie, cum se vaneaza in tara fraierii!!! Tot asa se intampla si cu celelalte Companii, care prefera sa achizitioneze pachete turistice cu o forma deja, dispretuita in lume, cea cu totul inclus in pret, fiindca nu se vede nici macar o alta varianta la All Inclusive pe vitrinele sau pe site-urile acestora! Ce vezi la All Inclusiv in  Peru, frate? Nimic despre tara cu atata cultura si civilizatie milenara...! Chiar daca aceasta forma turistica pare ieftin, o zicala dominicana ne atrage atentia: " El barato sale caro!" si vrea sa spuna ca, ce pare la prima vedere ieftin, poate sa iasa foarte scump la urma urmei! De cat sa dai atatia amar de bani si sa nu vezi mai nimic, stai mai bine la strandul din judetul tau, pastreaza-ti banii si te distrezi...! Inchipuieste-ti un palmier ...si asta e totul. Fii sigur ca palincuta ta de-acasa, iti va produce o stare mai feroce de senzatie tropicala, decat toate romurile jamaicane sau dominicane, v-o spun din experienta,(sic!)  (in curtea cu palmieri si apa aruncata in bazin...pardon, in asa zis-a piscina sau camere si cu jacuzzi, si fete cu plete incalcite, localnice cu cosuri cu banane  si care se cheama Resort, chipurile, si fara sa cheltuiesti o gramada de bani pentru a manca, a bea si a face plaja!
 A nu se confunda insa, ideea de All Inclusive! Isi are si ea, rostul ei! Dar nu pentru toate clasele de turisti! Cu toate acestea, in general lumea a sesizat ca nu este acea forma optima, cum se credea a fi prin anii 80-90!

uite ce bine poti sa te simti gandind la Caraibe si fara bani aruncati in
 buzunarele nemiloase ale unor patroni hapsani!sursa foto: portalsm.ro
 Ca altceva... ce poti sa faci la All? Mananci, te bronzezi, dormi si bei? Dar si distanta, bat-o baiul! Pune frate mana pe google si cauta-ti vacanta tu, insuti, ca acum traim in alta era! Ca aceea a  minciunilor si a castiga clienti prin metode neortodoxe, fie si in turism, in particular, e pe duca...! Azi totul e la suprafata. Totul e on line!