vineri, 10 iunie 2011

Vin de ananas a la Calin

Ingrediente: un butoi de 25 de litri, 20 litri de apa, doua ananas,5 kilograme de zahar, 50 grame drojdie de bere,2 kilograme de stafide ,(doua mango sau doua chinola,optional), frunza de portocala sau lamie tanara (sau radeti coaja de lamaie sau portocala)

Se taie cubulete ananasul,se adauga  stafidele , chinola si la urma zaharul. Drojdia se amesteca cu apa intr-un vas oarecare pana se omogenizeaza dupa care se adauga in butoi!

Se lasa la fel ca si vinul de casa sa fermenteze, iar dupa 10-15 zile se scot fructele ,se curata cu apa iar vinul deja  fermentat se filtreaza  bine, dupa care se adauga din nou fructele pentru inca 2 saptamani! Se scot din butoi,dupa care vinul se filtreaza din nou , si se pune apoi in beci sau in camari racoroase. Vinul cu cat este mai vechi este mai gustos si mai puternic! Mare atentie la consumul exagerat! Nimic altceva!

bine ati venit

De multa vreme ar fi trebui sa recurg atunci cand scriu, la blogul meu personal! Pentru ca asa iti faci o identitate proprie! Existi astazi in mod special daca ai contact cu internetul! Chiar daca ne place sau nu, suntem intr-o vesnica conexiune cu lumea exterioara si de asemenea cu cea interioara! Viata astazi este maine o putem pierde si asta nu e un pesimism ci pur si simplu o realitate. Am invatat in ultima vreme sa vad ca tot ce se intampla in jurul nostru este datorita fortei creatoare care este Dumnezeu! Nu mai asa putem sa mergem inainte. Intr-o lume plina de lupta pentru supravietuire , egoism si invidie doar Dumnezeu, doar Idea de Divinitate ne poate face mai milostivi. Da, mai milostivi! Lumea are nevoie de compasiune si de fapte benevole, de a ne ajuta seamanul la nevoie si de ori  de cate ori trebuie. Dumnezeu ne-a facut buni, Diavolul cu ambitiile sale desarte este cauza raului din lume.
Important este sa fim si sa ramanem noi insine!