marți, 18 octombrie 2011

Drumul drogurilor in Republica Dominicana-drumul morti

 foto:revistaimagenpolitica.com
Multa lume azi, nu mai condamna consumul de droguri, unii chiar il considera benefic si a fuma marijuana azi, pare a fi déjà ceva obisnuit! Tari ca si Olanda sau mai nou, Argentina, au legalizat consumul marijuanei si lumea o consuma cu multa pofta pe unde apuca! Prin parcuri, in discoteci etc!
Problema e ca toate aceste droguri duc foarte clar la o nenorocire lenta sau rapida, si tarile latino americane nu pot progresa efectiv din cauza acestui flagel, dupa cum se sustine prin conferinte si prin alte mijloace de informare ! Este adevarat, deoarece se vede clar, mai ales  de  catre cei ce traim de catava vreme pe aici, in zonele unde se consuma cocaina ca si painea calda, ca aceste persoane, in special din cartierele defaimate, unde consumul de droguri e mai normal decat munca sau alte activitati cotidiene, sunt niste cadavre vii, care supravietuiesc doar, insa  nu mai beneficiaza de ratiune si de nimic! Singura lor speranta in viata aceasta este sa-si procure doza zilnica, cu care sa se simta in largul lor! Si nimic altceva!
 Iluzii... si viata trece peste ei ca si valizele prin gari sau aeropoarte!
Marea parte dintre acestia  nu stiu sa citeasca, sa scrie si nu inteleg alt limbaj decat cel de cartier, n-au idee uneori nici ce limba vorbesc –dominicana sutin ei- in cazul  in care chiar... sunt dominicani!
 Asadar, consumul  de droguri, oricat am fi de toleranti cu acest flagel, nu cred ca e o alta solutie  viabila decat a-l  legaliza si tine sub un control sever de catre organizatiile care lupta cu adevarat impotriva consumului de stupefiante, pentru a taia elanul milionarilor si guvernelor tarilor caraibiene si sud-americane, ale caror majoritate a demnitarilor si bogatasilor intr-un cuvant, sunt fara nici un fel de exagerare implicati direct sau indirect, traficanti de-alde astea produse interzise, si care "urla"pe la emisiuni radio-TV, zilnic, impotriva legalizarii si care cred ca, daca sunt "inamici declarati", chipurile, cineva ii mai crede in aceasta epoca moderna, in lupta lor cu aparenta... 
Singura solutie ar putea fi,  de a se lua in serios acest flagel si realitatile lui, care sa fim onesti  nu este un aspect deloc usor de rezolvat, dar nici imposibil de a se diminua, printr-un larg proces de lupta nu neaparat impotriva traficantilor care prin legalizare ar pierde teren, nici prin intimidare care nu duce decat la separare si dihotomie, ci printr-un control adecvat realizatg  de catre organizatiile mondiale , de catre voluntari care sa stea mereu langa cei care sunt dependenti de acest factor involutie in societatile latino-americane!