miercuri, 30 ianuarie 2013

PATISERIE SI BRUTARIE IN MONTECRISTI REPUBLICA DOMINICANA

                             foto:montecristialdia.blogspot.com 



Am ajuns in urma cu 2 luni aici in San Fernando de Montecristi, din Sosua, Republica Domnicana, o tara cu un pesaj de vis s cu o clima superba si fara stress.
Montecristi este un orasel cam de marimea Careiului, sau Baia Sprie, insa este resedinta de provincie care se numeste Montecristi...
Insa, am ramas profund impresionat de frumusetea locului, de faptul ca nu ploua aproape niciodata,  (doar cateva picaturi, sau ceva mai mult in noiembrie) si cu toate acestea vegetatia e abundenta. Multi arbori de cocos, manzanilla, mango, banane, ananas, tamarindo,chinola, papaya, etc
Insa lipses servciile ....Ce inseamna asta....Ca e un loc excelent pentru a face afaceri aici.
Adica,spre exemplu, un italan pe nume Paolo a deschis in urma cu cativa ani o pizzerie si...nu are concurenta...Un alt italan, are un bar restaurant si  merge excelent. De ce? Pentru ca stiu sa ofere servcii, in timp ce majoritatea dominicanilor asteapta sa le cada bani din cer!
Am facut un sondaj si am ajuns la concluzia ca lipseste o brutarie deoarece lumea vrea paine europeana, prajturi si dominianii sunt innebuniti dupa gogosi care aici se numesc Donath dupa cum le-au botezat nemtii. 

Sunt intr-o stuate economca extrem de precara dar as face-o sa pot. nsa sunt implicat si intr-un proiect pentru luna mai si deci asta e. Asa ca m-am gandit ca poate ar fi cineva dn tara dispus sa vina si sa faca aceasta afacere. Am facut un calcul!Are marea sansa de a ma implca s de a le oferi avantaje....Insa o singura afacere de acest tip, nu garantez alta la banii astia
 1. Trebuie sa aiba 10 mii de euro ca sa se instaleze, sa-si faca rezjidenta si afacerea inclusv. Nimic ma mult.... Eu ma ofer sa-l ajut timp de o luna, insa daca ajunge aici cel tarziu pana in 15 martie, a.c., sa-l pun pe roate, cum s-ar zice. Cel mai potrivit ar fi ca cel e vine aici, sa fie un sincer doritor de vata simpla, fara griji fara ambtii mari,  si sa iubeasca natura, viata simpla din Amera Latina, soarele si marea, etc! Aceasta afacere e buna in familie, sotia se oupa de partea patiseriei, in timp ce sotul de partea brutariei si se pot deschide puncte de vanzare in toata regiiunea. NU cred ca se vor face milonari in dolari, insa daca muncesc si sunt bine organizati pot sa traiasca aici mai biine sau tot asa ca si in sanul lui Avraam...! Cu toate ca am o companie in Europa ce ma doreste alaturi de ea, nu plec dintr-o tara in care am gasit o vara vesnica si o lume civlizata .
Daca doresc sa-si cumpere teren, in acest caz investitorul va trebui sa aiba in jur de 15 mii euro si va avea si terenul sau propriu!
SCRETI-MI EMAIL LA: calcru69@yahoo.com sau sunati-ma la 001 820 6629