sâmbătă, 27 august 2011

Obsesia saptamanii-Mircea Rusu din Band

 foto:www.musicmall.ro                                                                                                                                      Mircea Rusu-privind catre departe de prin  ramurerele Band-ului
Saptamana aceasta am avut o obsesie. Sa caut, sa investighez ce o mai fi facand un artist drag mie, care intr-o vreme era solistul Compactului! Asa-l stiam eu pe Mircea Rusu!
 Bineinteles, apoi s-a lansat extraordinar pe piata muzicala romaneasca ca si solist si este unul dintre putinii  in Romania- daca nu unicul- care a interpretat cu succes 3 stiluri de muzica: Rock, pop si folk!
 Sa canti rock cu o voce ca si a lui Mircea Rusu, nu i-a fost cu siguranta prea usor! Pentru ca vocea sa are un timbru cald, placut, melodios si chiar daca linia Compact-ului era una de rock  de acest gen, era nevoie totusi, de o anumita forta, iar Mircea Rusu a interpretat piesele rock, la un  nivel foarte inalt. L-am ascultat live in Satu Mare impreuna cu Compact C, undeva pe la mijlocul anilor 90! Si am ramas impresionat...!
 L-am cautat si pe blogul sau personal, iar apoi un link m-a indrumat catre o publicatie din tara noastra care i-a luat interviu si unde am descoperit ca acum e primar. Si nu m-am mirat deloc! Mircea Rusu, cu toate ca este un  artist desavarsit, are alura unui om asezat,al unui ardelean molcom, care analizeaza bine lucrurile inainte de a porni la drum!
 Am citit si parerea lui despre show-bizz-ul romanesc si despre tot ce se misca in tarisoara noastra si am sesizat ca e o persoana care are aptitudini organizatorice, imi placea cum vorbea despre felul cum a reusit sa-i convinga pe oameni sa-si lucreze ei insisi trotoarele din fata cladirilor lor. Un primar care stie sa schimbe mentalitatea: " Adica m-am gandit sa-i implic direct: le-am dat piatra, ciment, betoniere, iar ei isi fac singuri trotuarele din fata caselor." sustine el in acel interviu, din Formula As.  http://www.formula-as.ro/2007/772/lumea-romaneasca-24/mircea-rusu-8044 .
 Un om care, as zice eu, se numeste cu adevarat realizat.Pentru ca la noi in tara exista aceasta obsesie! Am mai aflat ca are si doi baieti mari si care sunt de asemenea pe un drum cu ascensiune!
 Ce sa mai spun! La si  mai mare Mircea Rusu!