luni, 11 februarie 2013

MATERIAL DEDICAT UNEI FRUMOASE ROMANCE


Draga Elisabeta,
Vreau sa-ti spun inainte de toate ca esti o persoana valoroasa chiar daca te-am cunoscut abia azi!
 AI fost in Republica Dominicana si ti-a placut. Tot asa am inceput si eu ...Am venit ca si turist in 1999, si m-am imbolnavit de frumusetea locurilor. FAC PUBLIC ACEST MATERIAL DEOARECE CA SA POTI SA AI INCREDERE DEPLINA IN MINE SI SA AI CA SI MARTURIE PE TOTI CEI CE MA CITESC VIA FACEBOOK SI GOOGLE ASA CUM M-AI GASIT TU!
Da, Montecristi e un inceput de drum si o sansa mare pentru cei ce doresc sa investeasca in acest colt de lume uitat, pana nu demult, de catre guvernantii care aveau interese in alte zone si pe care le-au exploatat si au cules roadele!
Intamplarea face ca am ajuns aici si am cunoscut cei mai importanti oameni ai zonei, Arismendi Rivas si Vargas Ballilero care pe langa faptul ca sunt oamenii de incredere ai presedintelui sunt si persoane valoroase si foarte modeste. DE exemplu cel pe care l-ai vazut alaturi de mine, VArgas Ballilero este sotul guvernatoarei regiunii Montecristi, doña Saida!
Mi-ai pus intrebari foarte bune, eu am fost cam ambiguu, deoarece sistemul comercial de aici, este foarte diferit!
 Insa ma voi stradui sa-ti raspund la intrebari si pe care le fac publice:
Republica Dominicana este o tara foarte libera din toate punctele de vedere.
 Are o legislatie foarte permisibila si mai ales in zona aceasta lipsesc multe lucruri.
 Lipseste disciplina, lipseste industria, lipseste turismul si are nevoie de strategie, dar cel mai important lucru e ca... e nevoie de STRATEGI! Eu sunt aici cu ei si impart totul! Sunt nconsilier pe probleme de turism cultural al Directorului General al zonei de Frontiera ce cuprinde 3 regiuni!
Am fost foarte bine verificat de catre cei ce m-au ales, insa nu am dat verdictul final pentru ca nu-mi place munca de birou! Sunt artist prin felul meu de a fi dar ii voi ajuta sa se puna pe picioare! Mult lume surade la acest afirmatii dar nu uitati ca, -buturga mica ...rastoarna carul mare!
Glumeam...!
 O zona unde lipsesc toate acestea, v-o spun din experienta, este o zona virgina si unde inseamna sansa enorma, o imensa oportunitate! De-ati sti cat ma lupt eu zilnic sa-i conving pe domnii amintiti mai sus, ca romanii sunt excelenti comercianti si doritori de plaje si mare si ca sunt foarte indicati sa investeasca in astfel de zone!!!
Niste americani newyorkezi, au trecut intamplator in decembrie si au facut un proiect ...imens. Inca nu am acces la a va putea oferi ce vor face ei aici prezentandu-va un link , l-am vazut si am ramas surprins de ce fa fi in curand parte din Montecristi!
 Bun, sa revin la intrebarile pe care mi mi-ai pus Elisabeta, in zona deci lipesc serviciile, si cine are posibilitati poate sa vina sa studieze exact ce ar putea sa puna ca si afacere rapida aici. Tin sa precizez ca acestia vor avea sustinere guvernamentala!
 In turism depinde de idea cu care vor veni! Pot sa vada locurile sa studieze exact ce s-ar potricvi, nimeni nu-i impiedica cu nimic. De aprobari ne ocupam noi. Le garantez public acest aspect!!!
 Nimeni nu are curajul sa ne puna piedici nejustificate! Marea sansa e ca acestia vor deveni baroni locali avand in vedere ca strainii  care investesc in turism sunt protejati automat de catre stat si sunt lasati in pace de catre cei cu impozite etc! Li se da un timp li se fac foarte multe favoruri!
 Aici lipeste o fabrica de lapte, lipseste branza, lipsesc multe produse lactate. Ele exista in supermarketuri, dar sunt aduse din alte zone....si la preturi foarte ridicate...
 Ar fi nevoie de o brutarie, o patiserie, restaurante, etc!
Exista servicii dar e nevoie de impuls. Dominicanii nu se omoara cu lucru si sunt multumiti cu orice...Dar cand vad un lucru bun se apropie. De exemplu, prietenul meu italian, Paolo nu are concurenta la pizza si traieste ca un boier vanzand pizza! Ca nimeni nu stie sa faca o pizza si nu e interesat... Paolo are nevoie de concurenta si mai ales ca zona e mare...De fapt Paolo are mai mare oferta decat el poate sa produca. Si e destul de boem ca sa-si complice viata si sa isi multiplice punctele de vanzare, etc!
 Terenurile sunt foarte ieftine si se pot cumpara inca la un pret de nimic. Aici ploua foarte foarte rar, insa exista apa deoarece sunt multe rauri care furnizeaza lichidul cel mai important pentru sustinerea vietii si a igienei in abundenta locuitorilor zonei.
 E liniste nu e periculos nici sa dormi pe strazi, ultima crima in oras a fost facuta in urma cu multi multi ani!
 Desigur e nevoied e o strategie si va invitam pe toti cei care vreti si aveti puteraea sa ajutati si sa va implicati in acest proces de initiere a unei Dezvoltari Regionale. Si va garantez ca in urmatorii ani veti avea beneficii incredibile!