marți, 28 iunie 2011

All Inclusiv-turism parazitism

Ecoturismul inseamna de fapt a patrunde in tainele turismului! A-ti lua lumea in cap si a ramane tu cu natura! Nu inseamna in nici intr-un caz All Inclusive!  Nu sunt dusmanul acestei variante, dar pot afirma cu tarie ca e pentru parazitii turistici! Ca acest tip de a-ti petrece timpul inseamna pur si simplu, bautura garla, mancare la gramada si pentru asta nu ar fi nevoie sa ajungi prea departe pe alte continente. Fiindca plaja ca sa te bronzezi, sa bei si sa mananci este peste tot, vara! Chiar si la strandul din Satu Mare! Si vai ce dor imi e! De cate ori am fost acasa am trecut si pe la strand, visul copilariei mele! Si raul Somes unde s-au inecat atatia prieteni!
Niciodata, in alta ordine de idei, nu o sa iubesc marea asa cum am iubit-o verile pe cea din Constanta! Are ceva un farmec aparte, e sfarsitul Europei ce mai, chiar daca se zice ca Bosforul face diferenta intre continentul Europei si cel al Asiei, deja cand treci podul si intri in Dobrogea te simti in alta parte. Si vai cum imi vine sa plang acum cand imi aduc aminte de trenurile cu miros de uleiuri arse, cu fetele murdare a copiilor ce mergeau in tabare la mare, de atata drum din Satu Mare spre Litoral, o viata fara griji, fara sentimente tulburi fara...! In Constanta de aia mi-a placut intodeauna pentru ca era ceva diferit de celelalte localitati si judete din tara. Miroase a Asia ce mai! La fel a ramas pentru mine aceasta Dobrogea ca si pentru marele povestitor Geo Bogza, o mare necunoscuta! As fi vrut sa stau acolo mai multa vreme chiar ani, insa nu am reusit niciodata! Acum e si mai greu! Distanta e mult prea mare! E greu si sa ajungi in  Europa ...! Dar sa revin la oile mele cu care am inceput materialul si sa las nostalgia pentru o alta zi...!
 O singura data am fost la All Inclusive! A fost bine pentru parazitul din mine! Ma gandeam la puzderia de femei de pe la piscine, apoi alta zi, sa fac un concurs cu mine insumi  a vedea cat pot sa beau (ca de era inclusa in pret bautura), cat pot sa mananc si sa ma prajesc la soare si alta cat pot sa...! Dar mai bine tac...! Asa am petrecut eu cateva zile de ``neuitat!`` Adica nu prea aveam ce tine minte! Spre rusinea mea!
O piscina mare, alta mai mica, o trambulina, femei grase, slabe, americance, venezolance, columbience si parazitul din mine!``. Asta fusese acum cativa ani printr-o statiune din Venezuela, din Insula Margarita!
 ``La All Inclusive vine saracia din America!`` imi spunea Brigita o tipa ce sta aici in Suncampdr, din California, zilele astea! Dar e mai bine decat nimic! Acest sistem a fost creat din ratiuni pur economice! ``E si normal ba ,da pe ce lume traesti! `` parca as auzi cum ar spune unii! Insa turismul inseamna multe altele... Mult mai mult decat All Inclusive! In primul rand cunoastere reala a naturii inconjuratoare si descoperirea de diferente culturale! Dar mai sunt si altele! .Ho, ho, ho, si inca cate...! La buna vedere!