miercuri, 6 martie 2013

IDALIA LARA O UN FENOMENO FEMENINO DOMINICANO

 una belleza e inteligente forma de ser una caribeña valiosa; IDALIA LARA
Es apetisante escribir sobre una mujer dominicana. Mas, si conoces la forma cultural y las costumbres de estas maravillosas mujeres afro-latinas!
 Eleji por dar como ejemplo, una persona poco habitual, oriunda de Bani, un excelente ejemplo de inteligencia y espontaneidad criolla; Idalia Lara.
Idi como yo le digo, ha tenido en su vida bastante obstaculos pero ha superado todo! No es facil superar dificultades en ese pais. Es ya, una señora, una doña, pero nada se ha borrado de su brillo que lo tenia hasta años atras....Es una fuente de chiste, de analisis sicologicas  nativos, de poesia y bondad, que nunca se acabara!
 Mis conocimientos de castellanos son demasiado precarios para alcanzar las palabras de esa maravillosa dama que es, Idalia Lara.

LIBERTATEA DIN REPUBLICA DOMINICANA

 Departe gandul de a-i face propaganda acestei tari indepartate, insa un lucru e cert! Exista libertate si   de asemenea fraternitate.  Apoi ,dupa o masa copioasa la dejun si daca ai avut o dimineata linistita, te asezi in gradina ta, si privesti marea de la distanta. Nimic mai linistitor decat gandul ca esti departe de locul in care te-ai nascut, dar ca ai priceput ca aceasta caldura a soarelui aproape vesnic dominant, sa-ti insufle suficienta liniste si farmec, si speranta ca Dumnezeu ne va da o noua oportunitate si viata intr-o noua Terra, si mai ales ca  exista orizonturi si fascinatii ale departarilor si  aceasta liniste de a fi ai oamenilor caraibieni si felul in care ei mananca  cu o liniste cum ca marea si zona tropicala de la sine le va rezolva totul., atunci cand se pun la masa cu tact, cu o liniste ce iti confera siguranta sufleteasca ...iti da o pofta de tranquilidad greu de gasit in alte zone de pe mapamond!
 Nu vreau dinadins a-i face propaganda acestei tari indepartate, insa un lucru e cert! Exista libertate si mai ales fraternitate. e ceeaq ce noi europenii sau nord americani ravnim tot mai des insa se pierde precum o barcuta minuscula in linistea tulburatoare a marii!
 CALIN DANIEL CRUCERU



...................................................................................................................................................................
                                                 SALUTARI DIN CARAIBE

AMERICA LATINA SI MOARTEA LUI HUGO CHAVEZ FRIAS

Moartea lui Hugo Chavez, regretata de prietenii sai de la HollywoodOLIVER STONE SI REGRETATUL DON HUGO

A murit don Hugo. Ce tristete! La inceput l-am condamnat pe Chavez pentru ca vin din Romania lui Basescu chiar daca atunci cand am plecat nu era presedinte. Gandeam, cica, democrat si ca americanii sunt cei buni si... democrati. Dupa aproape 10 ani pe teritoriul descoperit de Columb si Amerigo Vespucci, am ajuns la concluzia ca nu e asa nici pe departe! Imperialismul aparatului de conducere yankeo este unul de teroare.
 Vrea sa tina lumea in frau cu orice pret si nu are compasiune pentru nimeni! Acest Obama e o masinarie de-a iudeilor care de fapt sunt cei tari si mari in nomenclatura diabolica a USA.
 America Latina s-a trezit din somnu-i secular si uite ca tari ca si Bolivia, Peru, Chile, etc, au un nivel de trai de invidiat in ciuda discrepantelor evidente si caracteristice tarilor in curs de dezvoltare. Insa cine are carte si ceva banuti  are si parte  si traiesc excelent in America Latina! Cam atat deocamdata!