miercuri, 30 aprilie 2014

DE CE I-AM CERUT PRIETENIA FACEBOOK LUI GRIGORE CARTIANU


Nu sunt un vanator de VIP-uri, pe facebook, si nici in alta parte. Insa, apreciez si lupt pe toate caile, sa contribui prin modesta mea publicare pe facebook sau in blogul personal, la fama - deja castigata -  a unor  valori adevarate, oameni,  care pe langa calitati si talente, mai au si alte virtutii: Sunt modesti si seriosi in ceea ce realizeaza, si mai ales, nu cauta sa fie cunoscuti doar de dragul amorului propriu.
Si aici pot sa insir cativa pe care ii apreciez, in mod aleatoriu si nu dupa caracteristice, hai sa le zic, axiologice: Paul Ciuci, Danut Lupu, Mircea Cartarescu, Ivan Patzaichin, Ion Cristoiu, Alex Stefanescu, Grigore Cartianu, Radu Moraru si multi altii.
Azi ii vine randul lui Grigore Cartianu! De ce Grigore Cartianu si nu alt jurnalist in voga!?
 Grigore Cartianu este intai de toate, un tip simpatic si extrem de serios. O persoana care isi face meseria in mod exemplar. Si asa a fost dintodeauna!
Grigore Cartianu
foto: www.reportervirtual.ro

L-am regasit pe postul Nasul TV, nu-l mai vazusem de vreo 11 ani, pana acum cateva luni. Stiu ca era un cronicar sportiv, si unul foarte acid, in prima-i tinerete gazetareasca.
Azi, Cartianu se distinge prin nonsalanta, si modestie! Este unul dintre gazetarii care nu cauta nici un fel de stima gratuita, nu face, mai pe romaneste, "pe grozavul", nu-si inventeaza cuvinte iestie din DEX sau din uzul cotidian, in mod caraghios, cum fac alti colegi de breasla-i. Cartianu, de asemenea este un curajos! Un interlocutor care te face din Caraibe, sa intri cu sufletul prin televizor sau Net, cazul meu, in Romania, chiar daca ma aflu in Republica Dominicana.
L-am urmarit cu toata atentia, odata cand il intervieva pe Radu Moraru. Cartianu era foarte sincer si il aborda pe Nasul, ca si cum ar fi fost  prima data in viata lor, fata-n fata! Am descoperit pe moment, un genial ziarist roman! Apoi, la o alta emisiune, cu Alex Stefanescu, Grigore a fost de-a dreptul magnific! Parea un critic literar pe masura  interlocutorului sau! I s-au dezvaluit veleitatile de apreciator al literaturii, de o maniera foarte spontana...!
De aceea i-am cerut prietenia facebook si Grigore Cartianu mi-a acceptat-o. De ce sa scriem despre oameni, lucruri frumoase, aproape mereu postum sau cand li se intampla ceva! Cred ca ar fi timpul sa fim mai sinceri cu cei din jurul nostru!
 Mult succes in cariera, Grigore Cartianu! Mi-ai facut multe seri placute aici in departare, unde uneori, trec luni si ani, fara sa schimb doua vorbe in graiul nostru romanesc!
 Calin Daniel Cruceru