joi, 30 iunie 2011

O vacanta in Caraibe

O  vacanta in Caraibe inseamna a-ti forma noi impresii despre viata, despre ce se intampla cu alte natii pe taramuri atat de indepartate si fara sa fim ghidati de catre nimeni, ci de catre instinctul nostru nativ de cunoastere si patrundere in ceva ce nu a fost inca descoperit de noi!
 -Nu ne intereseaza ce zic site-urile , ce povestesc cartile, sa vedem noi cu ochii nostri, spun multi! Altii se ghideaza numai dupa ce citesc sute de mii de cuvinte, dar nu inteleg niciodata ca nici un autor nu poate vedea lucrurile si a le simti cu ochii si cu capacitatile noastre! Fiecare dintre noi suntem un microcosmos si avem o anumita particularitate! De aia ne cheama Ionul lu` Pavaluc sau Maria lui  Fanel a Celui de Dupa Coasta!
 Asadar, e logic sa vrem sa fim noi insine!     
 O vacanta departe, intr-o insula tropicala si facuta intr-un resort este o vacanta ratata! Dar majoritatea dintre noi, prima data, ce facem cand avem sa ne gandim la o vacanta? Cautam un pret bun! Si apoi ne gandim ca nu mai e o altfel de oferta, deoarece nu apere in nici un site turistic romanesc, decat acestea care iti arata pe paginile lor  un colos mare numit hotel  mii de stele  cu cativa palmieri aplecati sau rasturnati pe jumatate catre ocean, cu o piscina grandioasa, curatenie desavarsita in Resort, camere luxoase, o mulatra tinand in mana o ceasca sau o ulcica si cu parul valvoi  ca si a lui Carlos Valderama sau Bob Marley,etc! E de altfel cu totul si cu totul  normal pentru un european de est neobisnuit cu astfel de vacante, sa-l excite aceasta si sa-i puna adrenalina la maximum numai cand vede ilustratia cu resortul respectiv si sa-i zica neveste-si , hai soro in Caraibe! Uite ce pret bun e! Dar fara sa stie mare lucru despre infrastructura acestora, de siretlicurile cu care isi cumpara clientela ramasa inca! Eu va spun un secret, sunt un prieten apropiat al multora dintre cei care promoveaza astfel de turism si care sunt insarcinati cu managementul unor mari colosi aici in Puerto Plata, Gran Paradise, Blue Bay ,unde am activat ca si cantaret noaptea, si acum cauta si sa se divida! Isi fac tot felul de planuri  cum sa scoat a turistul din Complex, cum sa-l ademeneasca...! In general, acum vin  foarte multi tineri americani satui sa mai mearga in drumetie prin Caraibe, cum o faceau de pe vremea cand erau inca de prin  perna cu parintii, si vin sa scape pentru cateva zile de stress-ul din nordul continentului, si mananca,beau si se distreaza! Da, insa ei cunosc Caraibe si obiceiurile de multa vreme! Iar daca tu crezi ca prin ofertele pe care ti le dau firmele de turism romanesti si care nu vor nici in ruptul capului  sa colaboreze pentru o alta forma de a indrepta turistul catre Caraibe, te inseli amarnic ,drag cititor! Si nu ma contrazice , ca nu te cred! Daca o faci ar fi  ca si cum i-ai spune pisicii din curtea vecina cati soareci  a mancat ea in viata ei! Maine sau poimaine voi vorbi despre cum e bine sa-ti alegi vacantele si cum sa ti le petreci! Daca insa, iti place doar sa mananci si sa bei si sa stai la soare  caraibean e treaba ta ! Atunci e alta mancare de peste! Aici nu ma bag si nu te condamn! E viata fiecaruia si o face cum el crede ca e mai bine!

 Daca esti de alta specie umana, mai curioasa din fire, am sa-ti sugerez cateva indicii, cu multa modestie si serviabilitate si nu in ultimul rand, cu multa sinceritate! Ne vedem maine sau zilele astea.  Doar daca Dumnezeu, eu si voi vreti vrea!