duminică, 1 septembrie 2013

INFORMATII UTILE DESPRE REPUBLICA DOMINICANA

 tablou realizat de pictorul Clifford Anastal
Mereu mi se scrie din tara sau de prin  prin diferite parti pe unde colinda compatriotii nostri, care doresc informatii despre Republica Dominicana! Saptamanal primesc 2-3 email-uri, pe adresa mea, calcru69@yahoo.com, sau chiar ma suna pe mobil, 001 809 869 1745, si carora le raspund cu cea mai mare sinceritate. Lumea, in general, ma intreaba despre viata de aici, ce se poate face in zona asta, ce munci exista, cat de bine sunt platite si multe alte chestionari!
 De ce intreaba lumea despre acest colt de lume atat de indepartat!
 La randul meu, caut sa ma informez care este scopul exact al fiecaruia, ca sa pot sa le dau un raspuns cat mai corect. Unii inearca sa ma duca in eroare, dar ii depistez cu multa usurinta datorita experientei acumulate in acesti ani de pribegie pe continentul descoperit de Columb!
 Totusi marea majoriteta viseaza, insa cand e sa faca pasul se opresc. E o atitudine absolut normala din punct de vedere psihologic, asa ca inteleg retinerea lor de ultima instanta!
 Problema de fond ar fi ca eu trebuie, de cele mai multe ori, sa caut solutii acestor deziderate si nu chiar toate imi sunt la indemana, ceea ce ma obliga sa fac diferite deplasari, sa contactez persoane si multe alte diligente de facut. Nu-mi permit deseori sa scot din buzunar bani, ca sa pot sa aflu toate chestiunile... Asadar in anumite cazuri le cer bani. Nu sunt o institutie, ci un simplu cetatean care locuieste aici. Dau informatii gratis prin intermediul blogului meu, asa ca este suficient. In acelasi timp, am si o sumedenie de "dusmani", in special cei care dezinformeaza voluntar sau nu, prin anumite materiale prin bloguri, despre viata de aici si care sunt absolut niste neaveniti pentru simplul fapt ca sunt aproape total in afara realitatii de fapt din aceasta tara. Se orienteaza dupa anumite site-uri sau dupa sfaturile cuiva care a venit pentru 2 saptamani aici, intr-un resort, sau conform spuselor unuia ori altuia, care a petrecut ceva timp si  dintr-un oarecare motiv, a intampinat esecuri, datorita neadaptarii la stilul de viata caraibean, care este complet diferit de cel din Europa si ca sa-l putem intelege bine, e nevoie de ceva timp, in functie de capacitatile de adaptare ale fiecarui individ in parte!
 Prin urmare, as face un apel celor care doresc informatii, sa-mi spuna exact ce anume vor sa stie si ce doresc sa faca cu adevarat, ca sa pot sa-i indrum cat mai exact posibil...
Repet, site-urile sunt pline de confuzii, asa ca, daca intalniti anumite ambiguitati, intrebati-ma si daca cei care scriu ceva neconform cu realitatea, din punctul meu de vedere, si vor sa ma contrazica, ii indemn sa faca publica replica lor, pe care o astept sa o dezbatem. Nu sustin nici pe departe ca as fi atotcunoscator, dimpotriva, mai am atatea lucruri de invatat ca o astfel de dezbatere poate sa fie pozitiva, benefica, pentru mine.
 Asadar, pe moment... SALUTARI DIN CARAIBE!