vineri, 5 august 2011

George, cand am sa ma indragostesc am sa te parasesc

 Asa i-a spus fosta sotie lui George! George nu a crezut-o...! Ex-consoarta  lui, i-a pretins acestuia, nici mai mult nici mai putin, si anume, sa se tina de promisiunile de dinainte de nunta si de cele imediat de dupa luna de miere! Si au trecut vreo zece si ani si Georgica se facea ca uita, sau ma rog, nici ca se sinchisea sa se tina de cuvant! Nu a uitat insa ea! Prima promisiune, pe langa cate altele, ar fi fost, se zice, aceea de a nu-i face copii! George, insa, i-a facut doi! Asadar, incepuse deja, casnicia lor cu stangul! Copiii, doriti de-o parte si nedoriti de cealalta! Insa iubiti deopotriva de catre amandoi! Problema  fusese George, nu  progeniturile! Si anume ca a mintit-o...! Insa acesta, ca si marea majoritate a noastra, a barbatilor,  s-a ingamfat crezand ca iubirea vietii sale uitase ca i-ar fi pretins vreodata ceva! Insa ea nu! Si uite, intr-o zi, frumoasa si destepta lui sotie, dupa zece ani si ceva de casnicie, i-a spus dintr-o rasuflare: George te parasesc!!! Si-a luat trei saci cu haine, pe cei doi copii minori, pe care i-a facut si pe care George a promis ca nu-i vor avea  si dusa a fost sub privirile neputincioase ale barbatului ramas in casa goala gura-casca!
foto: trilulilu.ro                     
Femeia mintita pleaca precum trenurile, avioanele si vapoarele, atunci cand mai putin ne asteptam
. Insa diferenta intre ea si aceste mijloace diferite de transport e ca, de cele mai multe ori, aceasta nu se mai intoarce!

 Acum, chipurile, George nu-i vorbeste! Ea zice ca ar fi incercat sa-i explice ca ar trebui sa se simta vinovat el insusi, sa-si ceara iertare si sustine ca mincinosii in viata trebuie sa plateasca! George refuza! Ea insa traieste departe de el si e  multumita cu propria-i viata, la 6 ani dupa despartire! De ce? Fiindca ca s-a tinut de promisiunea facuta la inceput: "George cand am sa ma indragosdtesc de altcineva, am sa te parasesc!"
 S-a indragostit de altul, deoarece George a mintit-o ca nu-i va face copii! Femeia in general chiar daca iarta nu uita: De ce i-a facut copii, George? Asta a fost greseala vietii sale?
  Un fel de George sunt si eu! Adica,  nu m-am tinut de promisiuni si ele m-au parasit! Pe rand fiecare...! Si Doamne, cati "George patitul" mai  suntem pe fata globului pamntesc...???
 Si-mi aduc aminte  acum, cand "nu mai sufar din iubire, cum se intampla candva",  de versurile Monicai Cucu: "Trenul acesta pierdut /Ganduri si vise desarte/Pleaca in necunoscut/ Tot mai si tocmai departe..." Trebuie asadar, sa invatam sa nu mai mintim femeile noastre cu "ganduri si vise desarte"!
 Ca nu-i nimic mai greu de digerat in viata unui cavaler, decat sa ne spuna iubirea vietii noastre: Adios...! Tocmai atunci cand, ne credeam invincibilii deplinei noastre maturitatii!