sâmbătă, 19 noiembrie 2016

ROMANIA - NATIE FRUSTRATA



Cand vedem si auzim nenumarate supozitii superficiale, concluzii pripite, sisteme de gandire pur "metafizice" (Borges) in ce priveste situatia actuala, in contextul mondial, al Romaniei, te ia cu fiori...!
 Mai cu seama cand acestea vin in special de la celebri intelectuali...!
Nu doar ca se demonstreaza o supeficiala perceptie a realitatii,  ci mai ales o angoasa nejustificata!
Aceasta opozitie a unei reconcilieri cu Rusia (de fapt, nu e vorba de asa ceva, suntem conciliati de multa vreme), este pur si simplu o anormalitate! Cine suntem noi, romanii, ca ne este frica de ascensiunea rusilor??? Am fi, cumva, niste nomazi in spatiul carpatin... ???!!! Nicidecum! Avem marturii milenare ca suntem aici si am ramas de neclintit! Sau se crede ca se doreste din partea unor puteri orientale subjugarea noastra implicita? Ceva de genul alipirii fortate la un regim totalitar?
Este absolut copilaros sa faci astfel de afirmatii! Si mai mult, poate fi chiar periculos!
A refuza cu ura si razbunare absurda o prietenie normala, sanatoasa cu Rusia, pentru niste motive absolut ireale, in acest moment, este mai mult decat o superficialitate: pur si simplu vorbim despre incapatanare si impotenta!
 A fi generos cu toate popoarele inseamna si reprezinta, in acealsi timp, un sentiment de maturitate si nicidecum nu unul de superficialitate!
 A declansa o isterie nationala cum ca Rusia  vrea cu orice pret sa ne subjuge si sa ne suca tatele de lapte romanesc, demonstreaza o crasa ignoranta!
 Nimeni in lume nu-ti vrea binele, asa cum invoca naivii! Exista dovezi milenare! Popoarele s-au descurcat cu au putut, prin inteligenta, diplomatie sau chiar cu forta cand nu exista alta modalitate de aparare! Pana si evreii, care-L aveau ca si Tatuca pe Unicul Dumnezeu, au petrecut momente ingrozitoare!
Atunci, de unde aceasta inversunata opozitie uracioasa cu Rusia si plocoane, idolatrii cu Statele Unite ale Americii! Chiar daca se  sustine si sutin, la randul meu, o politica de apropiere catre valorile occidentale si aliante militare cu SUA, nu inseamna ca am gasit antidotul! Cu atat mai putin avem dreptul sa hulim pe fata, Rusia, sa o ocaram si sa o barfim pe toate canalele mass-media mondiale!
Aceste doua puteri, RUSIA SI SUA, isi joaca destinul, cauta suprematia, iar noi, trebuie sa gasim antidotul independentei fata de de ele!
Asadar, in incheiere, avem de nevoie de luciditate! Aceasta, in momentul de fata, lipseste cu desavarsire "acasa" la cei care ar trebui sa fie un indreptar pentru societatea romaneasca si nu o forma de intoxicare doctrinara si paguboasa tuturor!
 Calin Daniel Cruceru