luni, 12 septembrie 2011

Columbia si Bogota sau discutiile de fiecare seara

Suncampdr.com- padurea tropîcala si raul Muñoz
Serile stam si fumam in fata casutei unde mai locuiesc pentru cateva zile. Doi delicventi, eu si columbianul Victor. Ne-am lasat de fumat amandoi, fara sa ne cunoastem insa, la acea data, adica pe 1 ianuarie 2011.
Ne-a apucat amandoi cam in acelsi timp si ne ascundem fiecare de cineva: El de Diane, sotia sa, iar eu de altcineva! Serile petrecute in Complexul acesta sunt minunate. Nicaieri in Republica Dominicana nu m-am simtit mai bine ca si aici! A fost un vis frumos de 3-4 luni, dar trebuie sa plec pentru ca mai am si alte datorii, in afara de www.suncampdr.org, Fundatia pe care in continuare am s-o sprijin neconditionat! Natura e asa cum a lasat-o Dumnezeu. Viata in condo este una salbatica, vegetatie luxurianta, raul din fata barului..., etc!
 Aseara columbianul mi-a vorbit despre Bogota lui natala, capitala Republicii Colombia! Mi-a povestit despre pistele si cursele de ciclism din afara orasului si  despre clima din aceasta metropola de 12 milioane de suflete. Este la o mare inaltime, la peste 1000 de metri de nivelul marii, nu stiu exact cifra si nici nu ma intereseaza...! Ce insa, ma face curios este faptul ca jos, zice Victor, e o caldura de mori. Si uite asa, vorbea despre Colombia aseara, despre tara pe care a parasit-o in urma cu 10 ani si unde nu s-a mai reantors! Anul acesta insa si-a planificat o "evadare" spre propria-i patrie. Daca afacerile il vor lasa... Intr-o zi am sa scriu si despre Columbia si despre cum americanii i-au lasat fara industrie si fara servici prin anii `90 si cum au reusit sa-i destabilizeze. Chiar si intr-una dintre cartile biografice ale lui G. Marquez, se intalneste faptul ca, americanii au facut dezastru in aceasta tara!
 Numai noi, romanii, ne mai gasim refugiu imaginar in America! Europa intreaga ne-a atras atentia atunci cand ne-am bagat ca si magarii in razboiul cu Irak, si am fost vazuti de intreaga lume precum  animale de sluga, asa cum si boul se duce singur la taiere.
 Dar ma rog, fiecare actioneaza dupa cum gandeste, eu unul nu gasesc nimic bun despre tara pe care , o divinizam inainte de a ajunge aproape de ea! Acum am ramas cu o tristete amara in suflet. America imi sta asa precum sula-n coasta lui Iliescu, candva! Va mai aduceti aminte???