duminică, 8 septembrie 2013

ACADEMICIANUL DOCTOR VIRGIL ENATESCU SAU CE INSEAMNA DIFERENTA INTELECTUALA IN ROMANIA


FOTO: INFORMATIA TV

L-AM PRIVIT INTAMPLATOR LA TV INFORMATIA ZILEI, PE DOMNUL ACADEMICIAN DOCTOR,VIRGIL ENATESCU, CARE NU MAI ARE NEVOIE DE VREO PREZENTARE..
 CE M-A SURPRINS LA PRIMA VEDERE A FOST PREZENTA FIZICA A  DOMNIEI SALE IN STUDIO, ESTE NESCHIMBAT...!
 ULTIMA  DATA CAND L-AM VAZUT LIVE, ERA PRIN 2001, IN BIROUL DOMNIEI SALE DE LA SECTIA DE PSIHIATRIE DIN URBEA  MILENARA, SATU MARE. NU AM SESIZAT ABSOLUT NICI O SCHIMBARE IN PRIVIREA SA,NICI UN SEMN DE OBOSEALA, IN GESTURILE SALE, CU TOATE CA ESTE TRECUT DE 70 DE ANI! O VITALITATE DE INVIDIAT SI PENTRU PERSOANELE CE NU AU IMPLINIT INCA, NICI 50 DE ANI!
 INSA CE M-A FACUT SA PUN MANA PE COMPUTER SI SA SCRIU ESTE CAPACITATEA DE ANALIZA ATAT DE DIFERITA DE TOT CE VAD EU IN TARA, PRIN MIJLOACELE MASS MEDIA, DE PARCA ENATESCU TRAIESTE IN ALTA LUME DECAT CEA MANELISTO-DAMBOVITEANA. EXTREM DE LUCID INTR-O  SOCIETATE ATAT DE CONTAMINATA, CU UN SPIRIT ANALITIC DE O ADANCIME GREU INTALNITA SI PE LA CEI CU PRETENTII  DE SUPER ACADEMICIENI CARE IN FOND NU AU NICI PE DEPARTE SCLIPIREA ACESTUI MIRIFIC PERSONAJ BANATEANO-SATMAREAN, VIRGIL ENATESCU.
 DOAMNE SI CAND AM GANDESC LA PUTOII DE PONTA, ANTONESCU SI LA ALTI POLITICIENI ALE CAROR NUME SUNT ROSTITE  PRIN TOATE COLTURILE SI LA TOT PASUL, CE CU SIGURANTA, NOAPTEA CAND NU-I VEDE NIMENEA, SUGHITA DE-I IAU TOTI DRACII DE ATATA POMENEALA DESARTA...
 LA TUPEUL LOR DE REPETENTI IN  MATERIE DE EDUCATIE CIVICA SI MORALA, SI CARE  MAI ASPIRA CU NERUSINARE LA FUNCTII SI  POSTURI INALTE IN STAT, IN TIMP CE O PERSONALITATE DE MARCA, INTERNATIONALA, CU UN PALMARES PROFESIONAL SI MORAL. INDISCUTABIL, TREBUIE SA STEA PE TUSA, DATORITA IGNORANTEI MARII PARTI AI INTELECTUALITATII DIN TARA NOASTRA SI ALE OPINIEI PUBLICE DE SEAMA, CARE PREFERA SA IGNORE -POATE INVOLUNTAR- IN LOC DE  A "OBLIGA" O ASTFEL DE PERSOANA SA AJUNGA  IN PRIMELE RANDURI SAU MACAR CA SI UN  UN LIDER DE OPINIE, O VOCE MEREU ASCULTATA DE SICA RE POATE SA ORIENTEZE, CA ASA DOAR-DOAR, SI TARISOARA NOASTRA SA SE POATA VINDECA INCET-INCET DE MALARIA CARE NE BANTUIE DE PESTE 20 DE ANI CU ATATIA MITICI MAI MULT SAU MAI PUTIN DAMBOVITENI..*
 DE  UN ASEMENEA CARACTER SANATOS, DE PRAGMATISM SI CAPACITATE DE DISCERNAMANT, CALITATI PRECUM ALE STIMABILUI ENATESCU ARE NEVOIE ROMANIA.
 O MINTE SANATOASA IN CORP SANATOS.
  AMIN, DOMNULE DOCTOR!

* si raposatul meu tata era dambovitean, insa pe el il chema Gheorghe... Dumnezeu sa-l aiba in memoria sa!
             
                   CALIN DANIEL CRUCERU,

 SAN FELIPE DE  PUERTO PLATA,
                  REPUBLICA DOMINCIANA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu