vineri, 10 iunie 2011

Vin de ananas a la Calin

Ingrediente: un butoi de 25 de litri, 20 litri de apa, doua ananas,5 kilograme de zahar, 50 grame drojdie de bere,2 kilograme de stafide ,(doua mango sau doua chinola,optional), frunza de portocala sau lamie tanara (sau radeti coaja de lamaie sau portocala)

Se taie cubulete ananasul,se adauga  stafidele , chinola si la urma zaharul. Drojdia se amesteca cu apa intr-un vas oarecare pana se omogenizeaza dupa care se adauga in butoi!

Se lasa la fel ca si vinul de casa sa fermenteze, iar dupa 10-15 zile se scot fructele ,se curata cu apa iar vinul deja  fermentat se filtreaza  bine, dupa care se adauga din nou fructele pentru inca 2 saptamani! Se scot din butoi,dupa care vinul se filtreaza din nou , si se pune apoi in beci sau in camari racoroase. Vinul cu cat este mai vechi este mai gustos si mai puternic! Mare atentie la consumul exagerat! Nimic altceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu