luni, 24 martie 2014

PETRE JURJ- UN ROMAN CARE A INTELES SA FIE ROMAN

Petre Jurj, este cred, chintesenta cunaosterii lumilor din exterior. Un roman care iubeste Romania mai mult decat ar putea-o face... romanii insisi, integrandu-ma ...! Poate, suna acest "manifest", sa-i zic, cam ciudat, insa va explic in continuare de ce...
Petre a venit in Romania in urma cu foarte multi ani, de unde credeti? Tocmai din Israel!!!! Avea 10 anisori, iar dupa doar cateva luni, de acomodare cu o tara diferentiata ca si cultura, cat si ca elemente lingvistice, dar cu toate astea, isi insusea limba vorbita  de noi, cu o pricepere de nemaintalnit! O spuneau premiile pe care le primea...
La o varsta frageda...!
 Poate nu l-as fi crezut daca nu as fi aflat ulterior ca vorbeste fluent 12 limbi! Greu de intalnit o astfel de dexteritate!
M-a vizitat azi, in Republica Dominicana, venise din SUA, unde s-a stabilit in urma cu zeci de ani, mi-a promis acum cateva luni, ca ma va cauta, insa nu am crezut ca se va tine de cuvant! Nu pentru ca nu ar fi OM DE CUVANT. ci fiindca in lumea afacerilor mereu apar... necunoscute...!
 Era in jurul orei pranzului, lunea, si vroiam sa ma odihnesc si eu ... dupa o dimineata chinuita fara sa vand prea multa cafea, intr-o cofetarie incropita ad hoc, din zona unde mi-am stabilit de cateva luni rezidenta, mai precis in Puerto Plata. Suna telefonul si imi spune: "Caline sunt in zona!".......................................
Petre este un adevarat cunoscator al lumii hispanice, un trubadur, care nu a uitat de organizare, de responsabilitate si de perspective! Are 60 de ani, insa e de o vitalitate de neinchipuit! E tanar si frumos, va jur!!! Nu-mi plac exagerarile, dar fiti siguri, ca a stiut ce inseamna viata, cu adevarat! Si acum culege fructele! Insa povestea lui e mult mai larga...!
 De ce scriu despre Petru Jurj? Pentru ca in felul lui, este un fenomen! Omul din umbra al multor" faceri de bine" din tara noastra, unde mereu a revenit, dupa absolvirea Facultatii de Mine, din Petrosani, de pe la inceput de ani, 90! Petre a fost si ramane un exemplu de roman, care a cautat sa-si ajute concetateanul, cum sa poata sa iasa din angoasa integrarii spre o viata independenta, de cea pe care comunismul ne-o oferea , si mai apoi, neocomunismul!
 Voi reveni in curand!
 Petre Jurj este un exemplu de urmat pentru toti cei ce cautam o altfel de forma de viata, de emigrare dintr-un loc care nu ne mai convine. Jurj este o enciclopedie in "domeniul" vietii intr-un alt tip de continent!
WELCOME TO DOMINICAN REPUBLIC!
CALIN DANIEL CRUCERU




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu