vineri, 22 iunie 2012 Virgilia Martinez Marmol- Profit din plin de faptul ca traiesc intr-o tara tropicala


 1.Virgilia, te-ai nascut intr-o tara cunoscuta in Europa ca si un adevarat paradis tropical
  unde multa lume de pe batranul continent doreste cel putin o  data in viata o vacanta
  pe acest taram descoperit de Cristofor Columb.Cum te prezinti prietenilor nostri cititori din Romania si din Diaspora romana?
 
   Da, este foarte adevarat si statisticile spun ca in tara noastra, anual, avem foarte multi turisti, de ordinul milioanelor, care isi fac vacanta pe aceasta insula si de asemenea rezidenti permanenti de prin toate colturile pamantului! Sunt dominicanca, insa din parinti de origine spaniola, adica bunicii mei au venit pe aceste meleaguri din Spania.Sunt o femeie fericita cu 4 copii, de opt, cinsprezece, douazeci si unu si douazeci si trei de ani.Doua fete si doi baieti.
 
 
 
 2. Care sunt ocupatiile tale cotidiene, cele ale unei femei dominicane cu 4 copii
   dintre care 2 sunt minori?
 
  
   Lucrez de la 7.30 dimineata pana pe la doua dupa amiaza, la un bar-restaurant de aici din Sosua,nu pregatesc mancarea ca si majoritatea gospodinelor din tara noastra la ora obisnuita a pranzului, deoarece sunt la serviciu,insa catre seara gatesc ceea ce in mod normal noi dominicanii mancam la dejun: orezul nostru de toate zilele cu carne si fasole sau moro, (un orez amestecat cu fasole,  condimente si carne de vita, porc sau pui, traditional in Republica Dominicana si Porto Rico n.a.)! Apoi beau cafeau de dupa masa impreuna cu copiii, prietenii si apropiatii mei. De asemenea, sunt o femeie religioasa si credincioasa si asist la reuniunile bisericesti! Desigur, profit din plin de faptul ca traiesc intr-o tara tropicala si merg adesea la plaja si in natura care este verde pe toata durata anului!
  

  
   3. Care este profesia ta, in afara faptului ca lucrezi ca si barman-ospatar si  de-a fi mama a acestor minunati copii pe care ii cunosc si eu?

   Dupa cum tu stii prea bine, in aceasta tara nu exista o regula si de aceea trebuie sa alegem ceea ce ne sta la indemana adica oportunitatile, mai bine zis, sa ne adaptam la diferite situatii imprevizibile care apar in acest sistem de viata dominicana ... cu toate ca eu am lucrat in diferite  activitati laboriale:
  
 

 4. Ti-ar placea sa cunosti Romania? Sau mai bine spus, cunosti  cate ceva despre tara noastra?

 Desigur, as dori sa ajung pe taramurile tale natale, poate intr-o zi sa am aceasta ocazie de a vizita Europa.Am rude in  Statele Unite si Spania, precum majoritatea familiilor dominicane,si doresc cu ardoare sa pot sa calatoresc si sa cunosc alte obiceiuri si culturi diferite de cele pe care le intalnim aici la noi in Caraibe.

 5. Un gand transmis prietenilor nostri din Romania.

 5. Adevarat iti spun ca mi-ar place sa cunosc mai multa lume din tara ta. Aici intalnim foarte rar romani. II astept sa ne viziteze tara noastra si ii asigur ca nu vor regreta si ca vor reveni.

   Statele Unite si Spania, precum majoritatea familiilor dominicane,si doresc cu ardoare sa pot sa calatoresc si sa cunosc alte obiceiuri si culturi diferite de cele pe care le intalnim aici la noi in Caraibe.

 5. Un gand transmis prietenilor nostri din Romania.

 5. Adevarat iti spun ca mi-ar place sa cunosc mai multa  lume din tara ta. Aici intalnim foarte rar romani. II astept sa ne viziteze tara noastra si ii asigur ca nu vor regreta si ca vor reveni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu