sâmbătă, 8 septembrie 2012

SFARSIT DE SAPTAMANA IN CARAIBE


E liniste azi. In Sosua nu e multa lume dimineata si un prieten Francois, ma invita la o cafea!
Francois imi povesteste viata lui, aici, de 16 ani! Greutatile prin care a trecut si cum si-a schimbat viata! Venise sarac din Franta, impreuna cu sotia si cei doi copii, o fata si un baiat.Acum copii sunt mari, studenti, in Santo Domingo, iar statul francez le plateste scoala in limba franceza, engleza si spaniola!
E multumit cu jobul sau de imobiliare! Castiga bine, in fiecare an vinde case si terenuri si are mai multe site-uri unde face vanzari si inchirieri de masini!  S-a retras intr-un satuc, Sosua Abajo, unde isi traieste viata cu modestie! Adica se simte bine sa nu faca pe bogatul! In general aici lumea doreste sa para ceea ce nu e!
......................................................................................................................................................................
 Ai sa vezi oameni camuflati cu geep-uri si case inchiriate doar ca sa-si sechestreze clientii si sa-i faca sa creada ca sunt oameni bogati, care nu au nevoie de banii lor!
Realitatea e ca oamenii bogati sunt mai periculosi decat "ceilalti"! Adica le plac banii mai mult. Asa e aici si in alte parti la fel!
Dupa o gramada de ani petrecuti intr-o insula, te faci independent de tot ce e in lumea ailalta, din Europa, ori din America Latina! E un fel de egoism ce te tine in viata. Te inconjoara o lume stranie, care nu stie ce e civilizatia! Adica civilizatia noastra dispare din venele noastre de asemenea dupa o anumita perioada si este inlocuita cu alta, dintr-o lume apusa dar care rasare in fiecare zi...o alta sursa de inspiratie... in felul lor de a trai...
Nu stiu cum sa va spun... dar cand cineva din tara ma intreaba ce si cum e aici imi dau seama ca de fapt am trait in Romania si apoi in Europa, o adevarata militarie!
 Totul e simplu in insula, si mai mult, exista un acord mutual de a deveni ca si european odata instalat aici, un complice cu bastinasii cu forma lor ....! De fapt, poate fi unicul fel de a te simti insular si mandru ca ai sansa sa supravietuiesti intr-un loc unde altii nu pot sa o faca!
........................................................................................................................................................................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu