miercuri, 7 septembrie 2011

DE CE MERITA SA INVESTESTI IN REPUBLICA DOMINICANA

foto:directoalpaladar.com
Un comedor este o forma simpla de afacere si care da bani buni celor ce stiu sa-l administreze

 Pentru ca sunt intrebat de catre unii prieteni de ce merita sa investesti in aceasta tara caraibieana, Republica Dominicana, le ofer pe aceasta cale, cateva raspunsuri: Pentru ca este o tara cu o clima excelenta, cu o legislatie permisiva, fara nici un fel de controale, fara firme si unde pretul la apartamente, case, vile de lux, condo-uri, etc, este scazut!
 cumaparnd o astfel de casa iti pui afacerea ta si a nevestei in acelasi timp fara sa platesti chirie, si nici un fel de impozit! Si fara controale!
https://picasaweb.google.com/105121144366667890308/BusinessWithLodgingForSalePuertoPlata#

 In afara de asta, exista scoli bune, iar pentru forma de invatamant  privat exista anumite scoli unde se poate opta si pentru forma de invatamant bilingv: Spre exemplu, spaniola-engleza, spaniola - germana, spaniola - franceza etc, si la preturi accesibile!
 Cine-si doreste viata tipic europeana, o poate gasi in orasele de pe langa statiunile litorale, Sosua, Cabarete, Rio San Juan, Samana, Higuey (Bavaro, Punta Cana) si in Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane!
foto:adoos.com.do
Un centru de vulcanizare - o afacere la indemana in Republica Dominicana

 De asemenea, in spitalele private exista un personal medical calificat uneori strain, nord-american sau european, care isi face constiincios datoria, unde intalnesti  conditii de cazare in camere incepand  cu unul sau mai multe paturi, televizor cu cablu, aer conditionat, frigider, " instelate", cu o asigurare pe luna care incepe de pe la  20 de dolari pana  la  vreo 50 dolari...!
 Mai dificil este sa-ti gasesti o slujba si mai indicat e sa te apuci de afaceri! Micile afaceri de familie sunt cea mai sigura sursa de venit la niste investitii de necrezut, si fara nici un fel de risc: Baruri si mici restaurante, gift-shop-uri la plaja, in zona turistica! Saloane de frunusete, ateliere de vulcanizare, florarii, auto-service-uri, car wash, localuri cu mancare, case de schimb valutar, farmacii, Internet cafe cu diferite munci computerizate, scoli particulare, laboratoare de analize medicale, mici, mijlocii sau ferme agricole sau zootehnice, case de amanet, inclusiv camatarie, activitate care este absolut legala, etc.
 Actele pentru rezidenta se obtin simplu, un avocat se ocupa de toate necesitatile in acest sens! NU exista mafie de tipul ...spaga pentru a-ti pazi localul, afacerea, etc!
 Nu este o tara periculoasa, contrar unor opinii  eronate sau exagerate si ale unor turisti rataciti si "euforici" care se aventureaza si apoi scriu pe internet tot felul de neadevaruri, se traieste fara stress, libertate totala, oamenii foarte primitori, te afli  mereu langa zone de plaja minunata, cu mare si munte (Puerto Plata, Samana, etc) cu rauri si cascade superbe, cu o apa a marii de cristal, iar strainii sunt respectati aici. Este un loc ideal pentru persoanele care au strans ceva la "saltea", s-au saturat sa mai lucreze pentru altii si sa dea mereu spaga pentru a putea functiona mica afacere in tara sau in Europa!  Ideal e sa ai ceva fonduri, incepand de pe la 50 de mii de dolari -insa se poate incepe si cu mai putin- sa fii un bun meserias, croitor, pantofar, constructor calificat, bucatar, ospatar sau profesor de limbi straine, medic, chimist si sa-ti incepi propriul negot! Te asigur ca nu te va vizita politia sanitara, pompierii, decat in cazuri rare, finantele si nici un fel de institutie! Esti stapan pe destinul tau!
 foto:levar.typepad.com
Femeile de culoare frecventeaza saloanele de frumusete de 2-3 ori pe saptamana pentru a-si "linge" parul incarliontat!

De ce ai nevoie e doar dorinta de munca, spirit organizator si  intreprinzator, dragoste de mare, de dansuri, de cantece, de plaja, de natura inconjuratoare, de libertate!
 Desigur, e nevoie de asemenea, de acomodare si de ajutor, aici s-au format multe comunitati in special in ultimii ani, ai celor din fostul bloc sovietic,  rusi, ucrainieni, cehi, lituanieni, letoni, si mai nou romani din diaspora; Anglia, Canada, Spania, Portugalia, etc! Unii dintre ei s-au si casatorit si au format familii mixte!
foto: goldenkeymanagement.com
La clinica Bournigal din Puerto Plata pacientii beneficiaza de un comfort de invidiat de catre bolnavii din majoritatea spitalelor  din Romania!

 Sa nu uitam, totusi, ca traim intr-o lume imperfecta, asa ca, desigur, si aici se vor intalni diferite forme culturale, distincte de ale noastre! Si bineanteles, nu inseamna ca oricine poate sa se adapteze si sa traiasca aici! Suntem fiinte umane, cu feluri de a vedea viata in conformitate cu  propria noastra maniera!
 Insa, investitiile sunt asigurate si protejate de stat si iar simtul proprietatii in zona, este foarte dezvoltat! Afacerile sunt respectate de catre toata lumea si sfinte in ochii celor ce traiesc pe aici! Si desigur, diferite zone cu forme geografice felurite si obiceiuri amestecate. Ca doar... suntem in Caraibe!

5 comentarii:

  1. Buna ziua
    Suntem pe cale sa obtinem un contract in Rep. Dominicana si am avea nevoie de niste informatii de la fata locului.Mii de multumiri,anticipat.Aderesa de e-mail este...mirela.stan@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Suntem o familie din Romania si ne gandim ca ar fi frumos sa ne stabilim in Republica Dominicana. M-am bucurat mult sa aflu ca exista si romani acolo.
    Ne-ar prinde bine sa stim cam de cati bani e nevoie pentru a incepe o mica afacere acolo. De asemenea, cum e mai bine, sa venim doar o parte din noi, sa vedem cum sunt treburile. Cum e cu vizele, nu am inteles exact daca trebuie viza de lucru sau nu si cat de greu se obtine.
    Mi-ar prinde bine cateva informatii de la fata locului, asa ca imi poti scrie pe radu.claudia@hotmail.com
    Cu drag,
    Claudia Radu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi, 1 iunie, am vazut mesajul dumenavoastra!
      Puteti sa ma adaugati in lista dumneavoastra de amici facebook, ma gasiti, calin daniel cruceru! Am sa va scriu si me mail!
      Va multumesc mult!

      Ștergere
  3. Buna ziua ! Sunt interesat de niște investiții in zona Caraibe si as vrea sa vorbesc cu dumneavoastră

    RăspundețiȘtergere