joi, 21 iulie 2011

Diferenta intre un canadian si un roman

Nu e mare diferenta! Au aceleasi membre inferioare si posterioare! Vorbesc, articuleaza cuvintele, mananca, se reproduc, dorm, conduc masini, fac proiecte, sunt medici si printre unii si printre altii, puscariasi la fel, savanti etc...! Si totusi, care-i diferenta?
 Un canadian care are un copil deja cu putere de munca si are nevoie de o jucarie, in cazul in care poate sa faca o activitate, acesta ii va oferi obiectul dorit doar daca va munci. Asadar, ii va da banii cuveniti de la activitatea prestata, si il va invata cum sa-si cumpere jucaria sau alte bunuri de care are nevoie!
 Daca un copil roman are nevoie de o jucarie, mama se duce repede si-l ia de gat pe tata -Auzi bre, fa ce faci si cumpara-i cea mai tare jucarie, ba, mai ceva ca si a lui Catalin vecinul!
  Un canadian, daca are o afacere se implica in totalitate. Daca are o cofetarie, primul cofetar e el insusi, exemplu pentru ceilalti muncitori!
Au total, 2911 habitations ont été mises en chantier au Québec en janvier 2010 dans les centres de 10 000 habitants et plus, comparativement à 1997 habitations en janvier 2009.Santier canadian
foto: Agence Reuters
 Romanul, daca e patron, trebuie sa-l stie lumea ca e patron! Isi cumpara in liesing masina luxoasa si face tot ce e posibil sa i se scrie pe fata ca e impresar! Mai putin sa munceasca si sa se implice direct in administrarea negotului! Canadianul, daca e un sef de Companie de Constructii, e primul care urca pe schela! Nu-si sfideaza niciodata colaboratorii si le da impresia ca au si ei investiti bani in afacerea lui! Se imbraca normal si cam toate activitatile relaxante le face impreuna cu ceilalti membrii ai Companiei, care sunt un fel de membrii ai familiei!
 Un sef de constructii din Romania, isi trateaza muncitorii ca si pe sclavi, in mare parte, ii pune la munci cu tot felul de ilegalitati, fara echipamente de protectie si cu un orar ce le convine doar lor si nu celor care aduc in definitiv, un venit!
constructori romani
foto: ziare.com
  Atunci cand canadienii muncesc, nu se prefac! In vreme ce conationalii nostri, gandesc cum sa procedeze sa obtina si ei o sursa de venit extra, din munca pe care o presteaza! Si in cele mai multe cazuri cauta si o forma ilicita de obtinere a banului!
In alta ordine de idei, punctualitatea si seriozitatea e o forma drastica de viata, atat pentru muncitori cat si pentru administratiile canadiene, iar in cazul in care nu reuseste sa obtina banii pentru a plati salariile la timp, patronul sau administratorul Companiei, plateste salariul chiar din buzunar,  si ii da muncitorului exact la vremea cuvenita, fara sa aiba intarzieri si lanturi mincinoase de motivatii!
 Asa sa stim fratilor, si sa nu mai  culpabilizam doar pe politicianul x sau z, ca vina o purtam noi toti!
 Injurati-ma daca nu am dreptate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu